torstai 14. syyskuuta 2017

Vegaani minttusuklaajuustokakku (video)Minulta toivotaan YouTubessa paljon vegaanileivonnaisia lisää, joten päätin tehdä ohjevideon myös juustokakusta. Yhden vegaanijuustokakun olen aiemmin tehnyt ja se onnistui hyvin. Makuina oli maapähkinävoi ja suklaa. Tällä kertaa halusin käyttää myös vegaania tuorejuustoa.

Pohja:
150g Oreo keksejä
40g voita

Täyte:
2dl kauravispiä (tai soijavispiä)
n.200g vegaani tuorejuustoa
150g vegaanista suklaata (esim. pandan tummasuklaa)
½pss Marianne crush rouhetta
2tl agar agar jauhetta
½-1dl vettä

Vegaanituotteita löytyy tavallisesta ruokakaupasta yllättävän paljon. Nämäkin kaikki tuotteet löytyvät marketeista. Agar agaria voi olla joskus hankala löytää perus leivontaosastolta, mutta netistä ja ekokaupoista sitä varmasti löytää. Myös maustekaupat (esim. prima) myyvät agar agaria.

Agar agarin käytöstä löytyy paljon tietoa Kamomillan konditoria -blogista. Hänen blogi on täynnä ihania vegaanileivonnaisia. Tässä muutama fakta agar agarista:

  • liivatteen voi suoraan korvata samalla painomäärällä agar agaria (yksi liivatelehti painaa noin 2g)
  • hyytelö: 2tl agar agaria / 1 litra nestettä
  • hyydykekakut: 3-4tl agar agaria / 1 litra hyydytettävää massaa
  • agar agaria löytyy myös hiutaleina
  • agar agaria voi käyttää myös pullien voiteluun sekä kasvikerman jämäköittämiseenMinulta on toivottu paljon myös vegaanitäytekakkua, joten siitäkin on vielä tulossa video. Minulta löytyy yksi vegaanitäytekakun ohje blogista sokerimassalla koristeltuna. Seuraavan kakun aion tehdä vegaanikermapursotuksin. Katso myös ohje vegaaniseen sokerikakkupohjaan (rasvaton). Blogista löytyy paljon lisää vegaanileivonnaisia omasta kategoriasta. Katso myös sokeritietopakettini.

Vein tämän kakun töihin ja kukaan ei huomannut, että kakku poikkesi tavallisesta juustokakusta. Minusta kakussa oli pienoinen sivumaku vegaani kermasta ja tuorejuustosta, mutta se ei ollenkaan haitannut. Kakku oli oikein hyvää ja pehmeää. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

2 kommenttia:

  1. Taitaa olla virhe tuossa faktoissa hyydykekakkujen kohdalla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3