maanantai 23. lokakuuta 2017

Hämähäkinseittikakku (video)Tämä klassinen seittikakku on yllättäävän nopea koristella. Tein koristekakun styrox pohjalle, jolloin kakku sopii hyvin pöytäkoristeeksi ja myöhemmin vitriiniin säilytykseen. Videolla näytän kakun koristelun.

20cm kakun koristelua varten tarvitaan 500g mustaa sokerimassaa, 40g vaahtokarkkeja ja rypsiöljyä. Vinkit styrox kakun kuorruttamiseen löytyy mm. täältä. Piping geliä löytää nykyisin suomalaisista nettikaupoistakin. Se auttaa sokerimassaa kiinnittymään styroxiin. Sen tilalla voi käyttää myös vesi-tomusokeriseosta tai pikeeriä.


Vaahtokarkit kannattaa sulattaa mikrossa täydellä teholla 20-30 sek pätkissä välillä sekoittaen, kunnes karkit ovat turvonneet ja sulaneet täysin. Anna seoksen jäähtyä minuutin ajan, muttei sen enempää, etteivät karkit jähmety. Mikäli seos jämähtää, laita se uudelleen mikroon. Mutta varo polttamasta käsiä!

Öljyä kädet hyvin ja kieputtele sulaneet vaahtokarkit kakun ympärille. Tähän on vähän hankala antaa sen enempää vinkkejä. Kokeilemalla onnistuu!

Tämä kakku on todella näyttävä eikä ollenkaan liian pelottava. Tein punaisesta massasta pienen hämähäkin seikkailemaan kakun pinnalle. Hämähäkkialusta ja muu rekvisiitta on Ullanunelma liikkeestä.


Katso kaikki koristekakkuni täältä.


Katso lisää halloween leivonnaisia täältä!
Halloween täytekakkuja lisää täällä.
 Halloween kattausidea täällä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3