Riisipuurokakku - Parhaat Ruokablogit 1-vuotiskilpailu 2018



Otsikko voi äkkiseltään kuulostaa oudolta, mutta tällä ohjeella tulee yksi parhaimmista juustokakuista! Olen kehitellyt ohjetta vuosien saatossa. Lankoni maistoi tätä ja tokaisi, että minun pitäisi patentoida resepti! Tätä on oikeasti kokeiltava!

Ohje on niin ihana, että päätin ilmoittaa tämän mukaan Parhaat Ruokablogit -sivuston 1-vuotiskilpailuun! Käykäähän äänestämässä ohjetta täällä!

Teen tätä usein jouluksi, mutta tämä toimii hyvin myös joulun jälkeen, jolloin kakkuun voi käyttää joululta ylijäämät riisipuurot, hillot ja piparit.

Pohja

20cm vuoka:
160g keksejä
50g voita

24cm vuoka:
200g keksejä
75g voita

Täyte

22-24cm vuoka:
2,5dl kermaa
200g tuorejuustoa
4dl riisipuuroa
100g valkosuklaata
5 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä

Mikäli tuorejuusto jätetään pois, mahtuu täyte hyvin 20cm vuokaan.

Kiille

20cm vuoka:
2dl sileää hilloa
3 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä

24cm vuoka:
3dl hilloa
4 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä




Katso valmistusohje videolta.

Toivottavasti ohje ei ole sekava. Huomasin videota editoidessa, ettei alkuperäiseen ohjeeseeni kuulunutkaan tuorejuusto ja siksi 20cm vuoka vaikutti pieneltä. Mutta tuorejuustosta tulikin ihan täydellinen lisä ohjeeseen! Tuorejuusto vaikuttaa oikeastaan vain vuoan kokoon. Tuorejuuston voi lisätä tai jättää pois. Muita ainesosia ei tarvitse muuttaa.




Meille tulekin nyt sitten muutto etelään, joten vuodenavaihde on täynnä pakkaamista ja purkamista.. Toivotaan että kaikki menee Turun päässä hyvin ja ettei bloggaamiseen mitään suurta taukoa tule. Jatkossa jätän postausten otsikoista tuon (video) -merkinnän pois, koska suurimpaan osaan resepteistäni liittyy video. Muuten olisi tarkoitus jatkaa samaan malliin.

 Onnellista uutta vuotta 2019!

Kommentit

  1. Onpa hauska ja hyvä idea! On varmasti myös tosi hyvää 😊

    VastaaPoista
  2. Yritin jo youtubessa videota katsoessa keksiä miltä tämä maistuisi :D Ihan älyttömän mielenkiintoinen idea ja näyttää tosi herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  3. Tämä tänään kokeiluun, Kiitos ohjeesta 💕.
    Makeus tulee varmasti valkosuklaasta?
    Hyvää Uutta-Vuotta ja tsemppiä muuttoon 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 💕 valkosuklaasta tulee todella paljon makeutta. Kiitos 🤗

      Poista
  4. Onneksi olkoon kakkos sijasta! <3 Kuulostaa herkulliselta ja kokeilun arvoiselta! Pitää pistää ohje muistiin, kiitos! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3