Vegaaninen juustokakku



Minulta toivotaan vegaanileivonnaisia jatkuvasti lisää, joten ajattelin pyöräyttää taas yhden juustokakkusen. Testasin kakkuun Dr.Oetkerin uutta vegegeliä, joka on tehty uudella reseptillä. Tosin tämäkin versio oli huono.

Tein 12kpl vadelman ja mustikan makuisia pieniä juustokakkusia silikonivuokaan, mutta ohjeella voi tehdä myös 20cm juustokakun irtopohjavuokaan.


Pohja:
160g vegaanisia keksejä
50g sulaa margariinia

Täyte:
2,5 dl kasvikermaa (soijavispi)
 200g vegaani tuorejuustoa
1,5 dl marjasosetta tai hilloa
2 tl agar agar jauhetta
1 dl mehua
(sokeria)


Vaahdota kerma tavallisen kerman tapaan jääkaappikylmänä. Lisää tuorejuusto ja hillo. Kakkuun voi käyttää tuoreita marjoja soseutettuna, mutta niistä tulee aika mieto maku. Hillo on keitetty kokoon, jolloin siinä on vähän enemmän potkua.

Laita agar ja mehu kattilaan. Kuumenna seosta 2 minuuttia. Lisää seos kuumana muun massan joukkoon koko ajan sekoittaen. 

Itsehän testasin tähän ohjeeseen vegegeliä. Ohjeen mukaan 1 pss vegegeliä olisi pitänyt riittää kakkuun, mutta minä tuplasin varalta vegegelin määrän. Tästä huolimatta kakut lässähtivät, joten siksi ohje on agar agarille. Sillä onnistuu aina.

Kaada seos vuokaan. Irtopohjavuokaan tehtyä juustokakkua jähmetetään jääkaapissa 4-5h. Silikonivuokaan tehty kakku pakastetaan umpijäiseksi, jotta kakun saa vuoasta irti.

Mikäli kakku tehdään silikonivuokaan, kannattaa pohja painella jähmettyneen täytteen päälle. Sitten keikautetaan kakku ulos vuoasta. Jos kakku tehdään irtopohjavuokaan, tulee pohja tietenkin valmistaa ensin. Katso tarkemmin videolta.


Tein myös yhden isomman kakun silikoniseen vuokaan. Päälle suihkutin vegaanista suklaa sprayta. En voi suositella tuota vegegeliä mihinkään juustokakkuihin, mutta se toimii ehkä lusikoitaviin mousseihin. Tässä vielä tietoa agar agarista, se toimii aina:

Agar agar
  • liivatteen voi suoraan korvata samalla painomäärällä agar agaria
    (yksi liivatelehti painaa noin 2g)
  • hyytelö: 2 tl agar agaria / 1 litra nestettä
  • hyydykekakut: 3-4 tl agar agaria / 1 litra hyydytettävää massaa
  • agar agaria löytyy myös hiutaleina
  • agar agaria voi käyttää myös pullien voiteluun sekä kasvikerman jämäköittämiseen 


Katso videolta surulliset kuvat kakkusista sulatuksen jälkeen.

 Blogistani löytyy ohjeet vegaaniseen maapähkinävoijuustokakkuun ja minttusuklaajuustokakkuun. Lisäksi terveys kategoriasta löytyy terveellisiä smoothiekakkuja.

 YouTube kanavaltani löytyy vegaani soittolista ja blogista vegaani kategoria, joista löytyy kaikki vegaaniset reseptini.



Kommentit

  1. Näyttävät herkullisilta, ja kauniin värisiä. Jäin pohtimaan tuota pakastusta, kokeilitko ilman sitä? Nythän se hyydyke ei ees jäätymisen vuoksi päässyt syntymään. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. kyllä sen pitäisi kerätä hyytyä koska -20 pakastus on aika hidas prosessi. Pakastus ei liivatteen ja agarin kanssa ainakaan ole ongelma. Ne hyytyvät nopeaa, pakastus vain nopeuttaa prosessia. Vegegelissä on vähän agaria ja mm. johanneksenleipäpuujauhetta joka hyydyttää lusikoitavia mousseja mutta ei kakkuja. Käytän jatkossa agaria koska sillä koska sillä onnistuu aina ja sitä saa nykyisin myös peruskaupoista. Vegegelillä onnistuu joskus mut se on joka tapauksessa agaria tehottomampi tuote. Kaveri testasi kans vegegeliä ja kakut jäi löysäksi. Yks oli suklaajuustokakku.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3