Runebergin juustokakku



Minulla on ollut tapana joka vuosi tehdä jotain Runebergin torttuihin liittyvää ja tänä vuonna suunnittelin tämän juustokakun!

Keskellä on vadelmajuustokakkua ja reunoilla vaaleaa valkosuklaajuustokakkua klassikkoleivoksen koristelua muistuttaen. Pohjana on Runebergin torttupohja. Tästä makuyhdistelmästä tuli tosi kiva! Kakku on kiva raikas ja kermainen.

12 cm vuoka

Vadelmatäyte:
1 dl kermaa
100 g tuorejuusoa
3/4 dl vadelmahilloa
2 liivatelehteä tai 1 tl liivatejauhetta

Kiille:
3/4 dl vadelmahilloa
2 liivatelehteä tai 1 tl liivatejauhetta



15 cm vuoka

Pohja: 

1 muna
0,5 dl (fariini)sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
0,5 dl piparimuruja
0,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl kardemummaa
½ tl vaniljasokeria
60 g voita

175 astetta, 20-25min



Valkosuklaatäyte:
1 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
70 g valkosuklaata
2 liivatelehteä tai 1 tl liivatejauhetta

Jos kakusta haluaa isomman, voi vadelmajuustokakun tehdä 15cm vuokaan ja valkosuklaajuustokakun 20cm vuokaan. Tällöin ohjeet voi tuplata. Jos haluaa käyttää 20cm ja 24cm vuokia, niin ohjeet kannattaa tehdä ainakin 2,5-kertaisena.
Katso myös ohje perinteisiin Runebergin torttuihin.



Minulla jäi mousseja vähän yli, koska reseptinkehittelyvaiheessa kannattaa varata raaka-aineita vähän reilusti. Käytin aluksi 1,5 dl kermaa molempiin täytteisiin, mutta 1 dl riittää hyvin. Jähmetin ylijäämä mousset silikonisissa muffinivuoissa pakkasessa ja koristelin ne suklaa- ja mantelirouheella. Näin saa pieniä gluteenittomia juustokakkuleivoksia.

Vein kakun töihin ja kaikki tunnistivat sen heti Runebergin tortun variaatioksi! Kakku oli myös super hyvänmakuinen. Maut olivat hyvin tasapainossa eikä kokonaisuus ollut liian makea. Täytteiden joukkoon ei kannata mennä lisäämään sokeria, sillä mousset olivat tällaisenaan raikkaan kermaiset. Ja pohja oli maukas ja mehevä. Suosittelen ehdottomasti testaamaan!


Katso kakun valmistus videolta!

Kommentit

  1. oijoi kun näyttääkin hyvältä! "To do"- lista sen kun kasvaa :) Vielä kun löytäisi vuorokauteen aikaa jostain lisää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3