Marianne-juustokakku riisimuropohjallaKeksin kokeilla juustokakkua, johon tulisi riisimuropohja. Tämä pohja kovettui vähän liian kovaksi ja oli hankala leikata. Huoneenlämmössä se tosin pehmenee. Pohjaan passaa kuitenkin paremmin tämä riisimurosuklaa. Täytteen ohje on ihana!

Pohja:
3dl riisimuroja
100g tummaa suklaata

Täyte:
2,5dl kermaa
200g tuorejuustoa
100g tummaa suklaata
n.1dl Marianne crunch rouhetta
4 liivatelehteä
0,25dl kuumaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10min. Sulata suklaa ja lisää riisimurojen sekaan. Vuoraa 15-20cm vuoka leivinpaperilla ja panele seos pohjalle. Vispaa kerma ja lisää juusto, sulatettu ja jäähdytetty suklaa sekä Mariannerouhe. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet joukkoon. Anna hieman jäähtyä ja lisää seokseen. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4h.

Periaatteessa tämä resepti on gluteeniton. Muroissa lukee, että ne sisältävät mallasuutetta. Keliakialiiton sivuilla luki näin: Mallasuute on maunvahvenne, jota käytetään mm. muroissa. Mallasuute sisältää häviävän pienen määrän gluteenia ja sitä käytetään mausteenomaisesti, joten käytännössä se on gluteeniton. Monet mallasuutteella maustetut murot sopivat keliaakoille. Sen sijaan pelkällä maltaalla maustetut murot eivät sovellu keliakiaruokavalioon.

Keliaakikoille soveltuvat murot löytyvät "Keliaakikoille soveltuvia tuotteita" -luettelosta. Kellogg's murot eivät löytyneet listalta, mutta esim. Riisimuro (Oy MakroBios Ab) käy varmasti keliaakikolle. Kannattaa varmistaa syöjiltä, kuinka tarkasti he dieettiä noudattavat.


Kommentit

 1. Kiva pohja ja täytekin on varmasti maukasta =)

  VastaaPoista
 2. Pidin itse tosi paljon tuosta pohjasta =)

  VastaaPoista
 3. kivan kuulonen resepti :) ens viikolla synttärit joten yritetään tehdä tuo kakku :)!

  VastaaPoista
 4. Kiitos =) Kakku oli todella hyvänmakuinen. Pohjakin oli hyvä, mutta aika kova ja voi olla hieman haastava leikata.. Toisena riisimuropohjavaihtoehtona voi kokeilla tätä:
  http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2012/12/riisimurosuklaat.html
  Todella hyvänmakuinen eikä niin kova! Tai sit tietty voi tehdä tavallisen keksi-voipohjan. =)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3