Leopardi kääretorttu



Bongasin Eben facebook sivuilta tämmöisen ihanan kääretortun ja piti heti päästä testaamaan sitä!
Näitä on näkynyt myös ulkomaalaisissa blogeissa. Torttu on niin söpö ettei tarvitse muuta koristelua.

Kääretorttupohjan tein tällä vanhalla reseptillä. Täyte on vanha lapsuuden ajan suosikkini. Teimme tätä jo yläaste aikoina. Tänä päivänä elämää helpottaa valmis Marianne crush rouhe. Ei tarvitse enää vasaran kanssa heilua keittiössä.

Täyte:
2dl kermaa
100g tuorejuustoa
50g suklaata
5-6 rkl Marianne crush rouhetta

Testasin maidotonta kasvisperäistä vispikermaa ja eihän sen maku kummoinen ole... Mutta tähän passasi ihan hyvin, kun maku peittyi muilla aineilla.
 

Värjää reilu ruokalusikallinen kääretorttutaikinaa kaakaojauheella vaaleanruskeaksi. Pursota pisteitä pellille. Värjää toinen ruokalusikallinen vielä tummemmaksi. Pilkkujen toinen puoli tulee näytille, joten kannattaa ottaa tämä huomioon pursotettaessa. Pilkut kannattaa pursottaa lomittain, ei päällekäin. Koko peltiä ei ole pakko täyttää, sillä osa pilkuista jää piiloon kääretortun sisään.
 
Pursota loppu taikina pellille. Älä kaada taikinaa kerralla, sillä muuten pilkut menevät sekaisin. Loppu taikina kannattaa siis nimenomaan pursottaa pellille.
 

Paista kääretorttupohjaa 225asteessa noin 8min.
Anna jäähtyä korkeintaan 15min. Liian kauan seissyt pohja on vaikeampi rullata.
 

Täytä torttu siltä puolelta, jossa ei ole pilkkuja. Kääri varovasti rullalle leivinpaperin avulla, jotta taikina ei repeile. Tämä kakku pääsi myös Surprise inside cake -kategoriaani. Tuolta löytyy kakut, joiden sisältä paljastuu jokin kuvio eikä ole väliä mistä kohti kakkua leikkaa. Mutta tämä on niin hauska idea ja hiuksen hienosti sivuaa aihetta, joten sieltäkin tämä ohje löytyy.
 

Mieheni kysyi, että "onko tuo kirahvin kaula?"
Noh, voihan se sekin olla.

Kommentit

  1. Kiitos =) Tällainen design on jotenkin yksinkertaisen tyylikäs =D

    VastaaPoista
  2. Hihii, kirahvinkaulakääretorttu kuulostaa melko eksoottiselta! :D Tosi hauskan näköinen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3