lauantai 16. maaliskuuta 2013

HämähäkkimieskakkuTämä kakku meni 5v pojan syntymäpäiville. Kakku on Red velvet cake. Resepti löytyy mm. täältä.

Paistoin taikinan kahdessa 20cm vuoassa ja laitoin kakut yön yli kelmuun käärittyinä jääkaappiin, etteivät ne kuivahtaneet. Seuraavana päivänä leikkasin molemmat kakut kahteen osaan. Näin leikkaaminen oli helppoa. Täytteenä on tuorejuustokreemi, joka löytyy ylläolevasta linkistä. Maustoin sitä vielä hieman vaniljasokerilla. Kostutusta ei tarvita, mutta jos jollain haluaa kostuttaa, niin esim. vaniljamaito voisi passata hyvin.


Kakku on kuorrutettu tuorejuustokreemillä ja sinisellä sokerimassalla. Massaa varasin 750g. Tarkemmin massalla päällystämisestä voi lukea täältä. Koristeet ovat myös sokerimassaa. Seittikuviot on pursotettu pikeerillä.


Tässä ensin valkoinen pursotus. Kuvion kannattaa antaa kuivahtaa kunnolla ennen koristelun jatkamista. Tässä ei tosin kestä kauaa.


Maskia varten lisäsin pikeerin joukkoon ensin tummaa kaakaojauhetta ja sitten mustaa geeliväriä. Mustaa väriä saa lisätä yllättävän paljon pieneenkin määrään, jotta sävystä tulee tarpeeksi tumma. Nestemäisillä väreillä tulee vaaleampi sävy ja pikeerin konsistenssi voi kärsiä.  Silmät on leikattu sokerimassasta. Osat on liimattu syötävällä elintarvikeliimalla.


Ensin ajattelin jättää kakun vain näin, mutta keksin lisätä sitten vielä rakennuksia kakun reunaan. Hieman samanlainen koristelu on tässä Batman-kakussa.Pieni käsi lähtestyy kakkua... Niin kovasti tekisi mieli maistaa. 


Hyvää syntymäpäivää Thomasille!

1 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3