Pöllökakku (video)



Tein vuoden vaihteessa tämän pöllökakun, josta tuli tosi tykätty. Minulta toivottiin samaa toistamiseen vähän eri väreillä ja ajattelin tekaista samalla pienen ohjevideon tämän koristelusta.

Kakku on koottu kääretorttupohjasta kulhoon samalla tavalla kuin edellinen pöllökakkukin. Käytin nyt kuitenkin hieman pienempää kulhoa, jolloin pohjaksi riitti vain yksi kääretorttulevy. Täytteenä kakussa on valkosuklaa-mangomousse.


Valkosuklaa-mangomousse

2,5dl kermaa
200g (mango) tuorejuustoa
4 liivatelehteä
1prk mango pilttiä
100g valkosuklaata

Moussetäytteen valmistuksesta voi lukea ja katsoa videon täältä. Saman linkin takaa löytyy ohjeet myös kakun täyttämiseen. 

Kuorrutin kakun tällä kertaa vaaleanpunaisella geelivärillä värjätyllä marenkikreemillä. Sen valmistuksesta löytyy myös päivitetty video youtubesta. Kermavaahto ei tässä kakussa toiminut hyvin, joten suosittelen ehdottomasti käyttämään jotain kreemiä koristelussa kermavaahdon sijaan. Kermavaahto ei toiminut tarpeeksi hyvänä eristeenä moussen ja sokerikoristeiden välissä.


Koristeet ovat pääasiassa sokerimassaa. Niiden muovaamisesta löytyy tarkemmin videolta. Pursotukset on tehty petal tekniikalla. Näytän tämän pursotuksen nopeasti myös videolla, mutta tarkemmin eri pursotuksista voi lukea täältä.

Kommentit

  1. Ihan suoersöpö kakku <33 Muistelisin, että käytit siinä kerroskakunkokoamisvideolla alkoholia ja tomuväriä sen massan 'maalaamiseen' niin mistä olet hankkinut sen alkoholin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kirkasta alkoholia saa Suomessa vain alkosta. Sieltä saa myös tosi pieniäkin pulloja. =)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3