Kauppalistahaaste osa5



Jälleen yksi paljon toivottu kauppalistahaastevideo! 
Loihdin muiden kauppalistojen aineksista meille kolmen ruokalajin illallisen.
Alla näkyy tämänkertaiset kauppalistat.


Tein alkuruoaksi suolaisia vohveleita, sillä ne ovat aina suuri hitti sekä aikuisten että lastenkin keskuudessa. Ohje on vanha tuttu ja löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Suolaiset vohvelit
n.10 kpl

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
7,5 dl maustettua ruokakermaa
2 dl juustoraastetta (cheddar tai gouda)
(suolaa)
 
Ruokakerman voi korvata maidolla, mutta tällöin kannattaa joukkoon lisätä hieman suolaa.
Tein lisäksi lämpimän ruusukaalisalaatin. Olen ihastunut myös lanttuun, vaikka nuorena inhosin sitä yli kaiken. Tein tästä kasvis- sekä lihaversion. Kannattaa ehdottomasti testata tätä ohjetta! Luulen, että moni yllättyy iloisesti.

Lämmin salaatti

400g ruusukaalia
½ lanttu
3 perunaa
2 selleriä
suolaa

Kasviversioon:
sieniä
1 sipuli
öljyä

Lihaversioon:
1pkt suikalepekonia

Katso ohje videolta.

 
Pääruoaksi tein savuporolasagnea, joka on yksi bravuureistani enkä ole törmännyt kehenkään, joka ei olisi tähän ihastunut. Ohje on kaikenlisäksi super helppo, sillä valkokastiketta ei tarvitse keitellä ollenkaan! Savuporon maku tulee tuorejuustosta.

Savuporolasagne
9 lasagnelevyä

Valkokastike:
400g savuporotuorejuustoa
200g savuporosulatejuustoa
3 kananmunaa
1dl maitoa

Jauhelihakastike:
750g jauhelihaa
1-2rkl jauhelihamaustetta
3rkl sipulirouhetta
2 prk tomaattimurskaa
 
Teen yleensä valkokastikkeen tuorejuustosta (600g), mutta kauppalistassa luki sulatejuusto, joten laitoin sitäkin joukkoon. Juustona voi käyttää myös ricottaa, mutta se on minusta liian mieto tähän.
Tämäkin ohje löytyy blogistani kokonaisuudessaan täältä.

 Minulla on hieman huono mielikuvitus suolaisten ruokien kanssa, joten päädyn tekemään usein vanhoja tuttuja ruokia. Tosin eipä siinäkään mitään vikaa ole. Klassikot on parhaita. Makeiden herkkujen kanssa minulla taas on vähän liikaakin ideoita.


Jälkiruoaksi testasin puolukkakinuskipiirakkaa. Tämä oli super ihana ohje!
Puolukkakinuskipiirakka
12 palaa / 24cm vuoka

Täyte:
2 dl maitoa
3 dl fariinisokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
50 g voita
1 keltuainen
1 tl vaniljasokeria
1 rkl korppujauhoja
250g puolukoita
 
Laita maito, fariinisokeri ja vehnäjauhot kattilaan. Kiehauta. Lisää voi ja keittele seosta keskilämmöllä, kunnes voi sulaa ja seos paksunee. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltuainen ja vaniljasokeri.

Painele valmis piirakkapohja vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja kinuskitäytteen eristeeksi. Teen korppujauhot itse paahtoleivästä blenderissä, koska kaupan korppujauhot ovat minun makuuni liian suolaisia ja kovia. 

Kaada kinuskiseos korppujauhojen päälle. Ripottele kinuskikerroksen päälle puolukat. Mikäli käytät pakastepuolukoita, sekoita niiden joukkoon 1rkl perunajauhoja, etteivät ne uppoa kinuskiin.

Paista piirakkaa 180 asteessa n.40min.

Lisäksi tein tarjolle juustotarjottimen ja suklaafonduen mansikoille. Voin sanoa, että kaikki olivat kylläisiä näiden jälkeen! Oli tosi ihana, kun kaikki kehuivat ruokiani innolla! 💖



 Aika hyvin tuli kaikki ainekset käytettyä. Piimä jäi tällä kertaa meillä ruokajuomaksi, koska en halunnut enempää makeita leivonnaisia tehdä. Aion jatkossa kuitenkin testata nopeaa ja helppoa piimäkakkua, joka on aivan ihanaa!

Kommentit

  1. Olipa hauska haaste!:) Nuo suolaiset vohvelit kuulostaa kyllä niin herkullisilta, ja tykätään sienistäkin muuten superpaljon!
    Ihanaa alkanutta viikkoa ja kiitos taas kotiruokainspiraatiosta!<3
    Ida Kotona kuapungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3