tag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post3104459942015985976..comments2024-03-16T18:59:26.770+02:00Comments on Kakkumonsteri: Tietopaketti muotoilumassoistaKakkumonsterihttp://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-80467363868769712442022-03-10T19:15:34.587+02:002022-03-10T19:15:34.587+02:00Kestävätkö muut kuin sokerimassa liivatetta? Mitä ...Kestävätkö muut kuin sokerimassa liivatetta? Mitä tapahtuu, jos laitan marsipaania liivatteellisen kermavaahdon päälle?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-35014341364848344632019-07-19T09:03:53.502+03:002019-07-19T09:03:53.502+03:00Voit laittaa. Voit laittaa. Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-91938713380215809372019-07-19T08:31:58.532+03:002019-07-19T08:31:58.532+03:00Moikka. Olisin kuorruttamassa kakkua tuorejuustokr...Moikka. Olisin kuorruttamassa kakkua tuorejuustokreemillä, eli käytännössä voikreemi missä tuorejuustoa. Uskallanko laittaa päälle sokerimassakoristeita? Kuorrutus itse ei sisällä liivatetta, mutta Philadelphian tuorejuustossa on johanneksenleipäpuujauhetta. Sulattaako myös se koristeet? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-57778697075975697752019-05-09T12:02:10.613+03:002019-05-09T12:02:10.613+03:00Massakoristeita ei kannata pakastaa, ne säilyy huo...Massakoristeita ei kannata pakastaa, ne säilyy huoneenlämmössä parhaiten. Suklaaganachekin kannattaa valuttaa kakun päälle vasta pakastamisen jälkeen. Kakun voi kyllä pakastaa ja kuljettaa jähmeänä. Jos juustokakku on umpijäinen, sen sulaminen huoneenlämmössä kestää noin 1-2h.Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-59576632797203474992019-05-09T12:00:39.765+03:002019-05-09T12:00:39.765+03:00Tuorejuustossa voi myös olla liivatetta, se kannat...Tuorejuustossa voi myös olla liivatetta, se kannattaa tarkistaa. Kasvishyydykkeistä en ole varma miten reagoi. Pitää kesällä testata. <br /><br />Kakun voi pakastaa ja kuljettaa hieman kohmeisena, jolloin kakku säilyy kuljetuksen ajan paremmin. <br /><br />Yleensä koristeet kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Elintarvikeliima ei ole pakollinen, veden avulla voi liimata sokerimassaosia toisiinsa. Hammastikkua voi käyttää mikäli haluaa lisätukea, mutta se ei aina ole pakollinen, riippuu koristeesta.<br /><br />Toivottavasti näistä vinkeistä oli apuaKakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-20720067729868558482019-05-09T11:57:50.409+03:002019-05-09T11:57:50.409+03:00<3<3Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-69536665474463924292019-05-08T14:40:46.439+03:002019-05-08T14:40:46.439+03:00Tai miten toimisi valutettava tai vaahdotettu sukl...Tai miten toimisi valutettava tai vaahdotettu suklaaganache siinä juustokakun pinnalla ennen koristelua? Kestääkös suklaaganache/ tai massakoristeet pakastamista? Kun mietin jos kakun kovettaisi vielä ennen lähtöä pakkasessa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-85174820882168954392019-05-08T13:45:50.647+03:002019-05-08T13:45:50.647+03:00Mites suklaa juustokakku valmistujaisjuhliin kesäm...Mites suklaa juustokakku valmistujaisjuhliin kesämökille (ilman liivatetta) ja marsipaani ja sokerimassakoristeet. Onko parempi unohtaa hyydykkeet niinkuin tähänkin asti. Puolentunnin automatka ja perillä ei jääkaappia vaan suoraan tarjolle. Pysyykö kakku ja koristeet paremmin kasassa kasvishyydykkeen kanssa vai ilman. Reagoivatko muotoilumassat myös kasvishyydykkeiden kanssa sulamalla? Aijemmin olen tehnyt kotona kakun suklaa, kuohukerma, tuorejuustoseoksesta (ja saattoi mukana olla myös mascarbone). Mascarbone varmaan ainakin antaisi jäykkyyttä. Mitenkäs koristeet? Pitäisikö kakun sivun ja reunan mukaan muotoiltavat laittaa edellisenä iltana suht tuoreeltaan ja päälle tulevat tehdä hyvissäajoin kuivumaan ja laittaa paikanpäällä. Laitetaanko niihin tuoreena hammastikku vai hankinko elintarvikeliimaa, että varmasti pysyvät paikallaan ja pystyssä? Koekoristeissa liimailin osia yhteen vedellä ja vielä ovat kasassa. Marsipaani toimi ainakin tuossa kokeessa ehkä vähän paremmin kuin sallisen sokerimassa, tuli ryhdikkäämpi muoto. Todella vaikeaa tämä suunnittelu, kun niin vähän kokemusta koristeiden teosta ja juhlakelpoisesta leivonnasta, olisin vinkeistä kiitollinen. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-22532318231037259762019-04-13T09:51:39.336+03:002019-04-13T09:51:39.336+03:00Kiitos tästä postauksesta!������Kiitos tästä postauksesta!������Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-40071893981394864252018-11-06T19:47:15.374+02:002018-11-06T19:47:15.374+02:00Se on kemiallinen reaktio liivatteen ja sokerin vä...Se on kemiallinen reaktio liivatteen ja sokerin välillä. Liivate sulattaa sokerinKakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-70968687225227553142018-11-06T18:05:44.588+02:002018-11-06T18:05:44.588+02:00Hei kakkumonsteri! Tiedätkö mikä saa aikaan sen et...Hei kakkumonsteri! Tiedätkö mikä saa aikaan sen että sokerimassaa sulaa jos mousessa on liivatetta? Golfergolhttps://www.blogger.com/profile/03397892728583952010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-34450744556961788552018-07-27T22:23:03.081+03:002018-07-27T22:23:03.081+03:00kyllä se alkaa vähän hikoilla, mut käytän sokerima...kyllä se alkaa vähän hikoilla, mut käytän sokerimassaa kesälläkin. tärkeää on muistaa, että kakkua säilytetään aina kylmässä niin kauan kuin mahdollista. eristeenä kannattaa käyttää kreemiä. Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-38926993554871726302018-07-27T22:21:24.972+03:002018-07-27T22:21:24.972+03:00Hyvin onnistuu. Säilytä ilman kupua, koska muuten ...Hyvin onnistuu. Säilytä ilman kupua, koska muuten massa alkaa hikoilla. Massa suojaa kakkua kuivumiselta paremmin kakkukupuKakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-18327099485576597192018-07-26T09:32:32.652+03:002018-07-26T09:32:32.652+03:00Anonyymi täällä jatkaa. Jos teen kakun edellisenä ...Anonyymi täällä jatkaa. Jos teen kakun edellisenä päivänä jääkaappiin sokerikuorrutteella, niin miten luulet että sen käy? Sitäkö pitäisi säilyttää ilman kupua?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-1653950228385414502018-07-26T09:25:58.279+03:002018-07-26T09:25:58.279+03:00Moikka! Mitä luulet onko sokerimassan käyttö näill...Moikka! Mitä luulet onko sokerimassan käyttö näillä keleillä ihan tuhoontuomittu ajatus? Onko antaa vinkkejä?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-30297885908175945302017-09-22T22:27:19.833+03:002017-09-22T22:27:19.833+03:00Ullanunelmalla on liike Kajaanissa ja Confetilla o...Ullanunelmalla on liike Kajaanissa ja Confetilla on ympäri Suomea, joten niistä ainakin löytyy. Ihan perus marketeista tuskin löytyy... en ainakaan ole nähnyt..Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-47500711007400607272017-09-22T17:36:46.004+03:002017-09-22T17:36:46.004+03:00Hei! Sellaista kyselisin, että saako CMC- jauhetta...Hei! Sellaista kyselisin, että saako CMC- jauhetta muualta, kuin nettikaupoista?Aino Tervonenhttps://www.blogger.com/profile/04381607987495632719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-4677430880071842782015-07-30T11:36:38.293+03:002015-07-30T11:36:38.293+03:00Kannattaa kuorruttaa ohuella kerroksella kreemiä t...Kannattaa kuorruttaa ohuella kerroksella kreemiä tai kermavaahtoa, jotta massaa tarttuu kiinni.Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-31093763943608735092015-07-30T11:05:51.313+03:002015-07-30T11:05:51.313+03:00Kiitos tästä, aloittelijalle paljon sulateltavaa! ...Kiitos tästä, aloittelijalle paljon sulateltavaa! kysyisin vielä, pitääkö/kannattaako kakku kuorruttaa kreemillä myös suklaa-/ fudgemassaa käytettäessä?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-51142813394922955202015-03-03T21:12:39.835+02:002015-03-03T21:12:39.835+02:00Mikäli juustokakku sisältää liivatetta, ei sen pää...Mikäli juustokakku sisältää liivatetta, ei sen päälle voi laittaa sokerikoristeita, sillä koristeet sulavat päälle nopeaa. Suklaakoristeita ja kermaa voi laittaa hyydykekakun päälle. Koristeiden alle voi esim sivellä suklaata jolloin ne eivät sula. Tai sitten koristeet laitetaan vasta juuri ennen tarjoilua. :)Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-91747725539830576112015-03-03T19:03:15.332+02:002015-03-03T19:03:15.332+02:00Hei!
Voiko sokerimassakoristeita laittaa suoraan e...Hei!<br />Voiko sokerimassakoristeita laittaa suoraan esim. hyydytetyn juustokakun pintaan? Vai onko turvallisempi tehdä vaikka suklaamuffinsseja, joiden päälle vähän kermavaahtoa ja sokerimassakoriste siihen? Pitäisi jokin alusta sokerimassakoristeille keksiä, tällä kertaa siis koristeet itse leivonnaista tärkeämpää :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-72352345244451739682014-08-26T19:18:22.760+03:002014-08-26T19:18:22.760+03:00Kiitos ystäväiseni <3 olet ihana! Laitan sinull...Kiitos ystäväiseni <3 olet ihana! Laitan sinulle postia kunhan kuntoudun tästä vähäsen ;)Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-50587542765359873412014-08-26T19:09:45.771+03:002014-08-26T19:09:45.771+03:00Aivan loistava tietopaketti! KIIITOOOSSS!! ♥♥ Ihan...Aivan loistava tietopaketti! KIIITOOOSSS!! ♥♥ Ihanaa kun jaksat väsätä tietopläjäyksiä, niistä on aina iso apu kun etsiskelee tietoa ja käytännön vinkkejä :) Ihanaa, että olet olemassa! ♥ Annihttps://www.blogger.com/profile/14848682168184044385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-17690642363153466042014-08-23T14:41:32.052+03:002014-08-23T14:41:32.052+03:00Aa joo. Kato tajusin kuitenkin :DAa joo. Kato tajusin kuitenkin :DKakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3019963619190340371.post-76105942035827439932014-08-23T14:39:31.557+03:002014-08-23T14:39:31.557+03:00Heh... Pikkasen ristiin meni nuo mun jutut. Siis M...Heh... Pikkasen ristiin meni nuo mun jutut. Siis MAKU menee kuitenkin ulkonäön ja käsiteltävyyden edelle!! Leena Pionilaaksostahttp://www.pionilaakso.com/noreply@blogger.com