Testasin jokin aika sitten erilaisia Tupperwaren leivontatuotteita ja tein niistä videonkin. Tässä ohje ihaniin belgialaisiin vohveleihin, jotka myös vilahtavat videolla.
Tupperwaren vohvelimuoteilla vohvelit syntyvät näppärästi uunissa ja pysyvät ilmavina pitkään. En ole viime aikoina löytänyt näitä muotteja muualta kuin Tupperilta, joten kannattaa käydä vilkuilemassa heidän nettisivujaan.
Nämä vohvelit ovat vanhemman poikamme lemppareita, sillä nämä eivät olet liian makeita. Lainasin ohjeen Kermaruusun blogista. Tein vohveleista hieman terveellisempiä korvaamalla puolet vehnäjauhoista täysjyvävehnäjauhoilla.
Tupperwaren vohvelimuoteilla vohvelit syntyvät näppärästi uunissa ja pysyvät ilmavina pitkään. En ole viime aikoina löytänyt näitä muotteja muualta kuin Tupperilta, joten kannattaa käydä vilkuilemassa heidän nettisivujaan.
Nämä vohvelit ovat vanhemman poikamme lemppareita, sillä nämä eivät olet liian makeita. Lainasin ohjeen Kermaruusun blogista. Tein vohveleista hieman terveellisempiä korvaamalla puolet vehnäjauhoista täysjyvävehnäjauhoilla.
9-10 vohvelia
100g voita
4 dl maitoa
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Sulata voi. Sekoita kulhossa maito, kananmunat ja voisula. Lisää
keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina muotteihin. Paista 225
asteessa 10-12 min. Anna vohveleiden hetki seisoa pöydällä muoteissa ja poista sitten vohvelit muoteista leivinpaperin päälle
kuviopuoli ylöspäin ja jatka paistamista 3-4 min.
Testasin toisella kertaa munattomia vohveleita jättämällä (lue: unohtamalla) pois kananmunat. Tuli ihan yhtä hyviä, mut taikinan koostumus oli tietty eri. Suosittelen lisäämään kananmunat..
Vinkki!
- Jätä sokeri kokonaan pois ja tee suolaisia vohveleita!
- Kuumat leivonnaiset tarttuvat herkästi silikonimuotteihin, mutta ongelma poistuu kun leivonnaisten annetaan hetki jäähtyä muoteissaan.
- Vuoasta irroitettuja vohveleita voi kypsentää uunissa vielä pari minuuttia, jos tuntuu että pinta on jotenkin raa'an oloinen. Minä en huomannut tälle tarvetta.
Tein
myös terveellisempiä uunidonitseja silikonisella donitsipellillä, mutta
unohdin ottaa näistä kuvan. Ohje on kuitekin vanha tuttu ja löytyy täältä.
Voi miten herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaAi tuollasiakin muotteja on olemassa..mä oon pudonnu kehityksen kelkasta!
Minäkin aina välillä ihmettelen mitä kaikkea uutta keksitäänkään ;)
PoistaNam, vohvelit on ihanaakin ihanampia! ♥
VastaaPoistaNe on 🙂
PoistaMinähän sitte innostuin tekemään näitä ku äiteeltä perin noi vohvelivuuat. Hyvin meni mutta taikinaa annostellessa tuli jokin aivopieru ja latasin ihan liian täyteen ne syvennykset. No, nyt on palohälytinki testattu, toimii! 2 viimestä vohvelia sitte erikseen paistelin. Niin nehän onnistui vallan loistavasti! :-)
VastaaPoista