Ystävänpäivän sydänkakku



Tämä sydänkakku on helppo tehdä kahdella erimuotoisella kakkuvuoalla. 
Kakku on oikeastaan piirakkamainen, mutta ideaa voi käyttää täytekakunkin tekemiseen.

Whoopie-kakkupohja

200g voita
4dl sokeria
6 munaa
5dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1,5dl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
½tl suolaa
2dl kermaa
 
  • Vaahdota voi ja sokeri. 
  • Lisää munat yksiteleen koko ajan sähkövatkaimella/yleiskoneella sekoittaen. 
  • Lisää kuivat aineet kerman kanssa vuorotellen.
  • Gluteeniton jauhoseos passaa tähän todella hyvin!

Helppoa sydänkakkua varten taikina paistetaan neliö- ja ympyrävuoassa. Neliön sivun mitta on oltava ympyrävuoan halkaisijan kokoinen. Minä käytin 20x20cm neliövuokaa ja 20cm halkaisijaltaan olevaa ympyrävuokaa. 22cm vuoat kävisivät myös, mutta 24cm saattaa olla jo liian iso. Mikäli et omista kahta samankokoista vuokaa, voi kakut paistaa erikokoisissa vuoissa ja leikata myöhemmin vastaamaan oikeaa kokoa.

Paista kakkuvuokia 175 asteessa n.50min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna pohjien jäähtyä 20min ja kumoa vuoista. Anna jäähtyä kokonaan.


 
  • Tasoita kakkujen pinnat tasaiseksi. Katso että kakut ovat myös yhtä korkeat. 
  • Leikkaa ympyräkakku kahdeksi puoliympyräksi ja aseta palaset neliökakun sivuille, jolloin kakuista syntyy sydän. 
  • Kostuta kakku vielä halutessasi. 
  • Minä sivelin kakun päälle Nutellaa, mutta hillokin kävisi. Tasoitin Nutellalla myös saumakohdat. Nutellaa kannattaa lämmittää hieman mikrossa juoksevammaksi.



Suklaa ganache

145g tummaa suklaata (panda)
1dl kermaa

  • Sulata suklaa ja kerma vesihauteessa tasaiseksi seokseksi. 
  • Anna jäähtyä 1-2min ja kaada kakun päälle. 
  • Levitä kuorrute tasaiseksi. Mikäli suklaa ganachen alle ei sivellä hilloa tai vastaavaa, voi kuorrute hieman imeytyä kakun sisään.


Vinkki!
 
Mokkapalatkin saattaisivat onnistua tällä idealla! Mokkapalataikina paistetaan yllä olevissa vuoissa ja leikataan sydämeksi. Mokkapalakuorrutteen alle voi sivellä hieman esim. sulaa suklaata rakokohtiin, jottei kuorute valu kakkupalojen väliin.
 
Taikinan voi paistaa kahdella uunipellillä, jolloin pohjia paistetaan 200 asteisessa noin 12min. Pohjista voi muotilla minkämallisen kakun haluaa. Pellillä paistettu kakkupohja on ihanan mehevä ja tasaisesti paistunut. Kannattaa testata esim. nelikulmion mallisen kakun tekoon!
 



Ihanaa ystävänpäivää kaikille!

Kommentit