Tein tämän kakun mieheni syntymäpäivän kunniaksi. Hänen suosikkikarkki on salmiakki, joten suunnittelin kakun siitä inspiroituneena. Tästä tuli tosi ihanaa!
24cm vuoka
Pohja:
200 g keksejä (esim. Oreo)
50 g voita
Valkosuklaatäyte:
2,5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 levy (145g) Pandan salmiakki-valkosuklaata
4 liivatelehteä
½ dl vettä
Salmiakkitäyte:
2,5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
5 liivatelehteä
½ dl vettä
1,5 dl apteekin salmiakkimixeriä
3 rkl glukoosisiirappia
1 rkl maissitärkkelystä
Kiille:
3/4 dl vettä
3/4 dl kermaa
3/4 dl apteekin salmiakkimixeriä
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
mustaa elintarvikeväriä
Pohja
- Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla muruksi.
- Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kääri halutessasi reunoille reunakalvoa.
- Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
Valkosuklaatäyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma.
- Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
- Sulata suklaa mikrossa 400W 30sek pätkissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
- Lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet veteen.
- Jäähdytä minuutti ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin.
Salmiakkitäyte
- Laita salmiakkimixeri, glukoosisiirappi ja maissitärkkelys kattilaan. Sekoita tasaiseksi.
- Keittele seosta, kunnes sakenee. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto.
- Lisää jäähtynyt salmiakkikastike.
- Lisää liivatelehdet.
- Kaada seos vuokaan ja anna täytteiden jähmettyä vähintään 6h.
Kiille
- Laita kerma, vesi, sokeri, salmiakkimikseri kattilaan ja kiehauta.
- Lisää kylmässä vedessä pehmitetyt liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi vähän väliä sekoittaen.
- Kaada kiille täytteen päälle ja nosta jääkaappiin vähintään 3h ajaksi.
Huom!
Salmiakkivalkosuklaan joukossa olevat salmiakkipalat saattavat sulaa täytteessä liivatteen vaikutuksesta, mutta tämä ei meitä ainakaan haitannut. Nestettä ei paljoa valunut alustalle. Mutta jos tämä huolettaa, voi täytteeseen käyttää tavallista valkosuklaata.
Koristelin kakun englannin lakritsikarkeilla. Karkit kannattaa laittaa kakun päälle vasta ennen tarjoilua, ettei liivate sulata niitä!
Nam! Ihana kakku.
VastaaPoistaKiitti 😊
Poista