Juustokakku
15-20cm vuoka
2,5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl likööriä tai kahvia
4 liivatelehteä
2-4 rkl sokeria
Pohja
140 g keksejä
40 g voita
Katso ohjeet videolta.
Pohja
140 g keksejä
40 g voita
Katso ohjeet videolta.
Mirror glaze
15-20cm vuoka
85g kermaa
20ml vettä
15g glukoosisiirappia
12g rypsiöljyä
160g rubiinisuklaata
1tl liivatejauhetta (2 liivatelehteä) + 1rkl kylmää vettä
- Laita liivatejauhe likoamaan kylmään veteen.
- Kuumenna kerma, vesi ja glukoosisiirappi kattilassa kiehuvaksi.
- Sulata suklaa mikrossa (400W) 30 sekunnin pätkissä.
- Lisää kermaseos suklaan joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen.
- Lisää öljy.
- Anna seoksen jäähtyä 30-35 asteiseksi ennen kuorruttamista.
Käytin kakkuun suklaa-appelsiinilikööriä, mutta mitä tahansa likööriä voi käyttää. Huomaa, että alkoholi hidastaa kakun jäätymistä ja kakku voi muutenkin olla normaalia pehmeämpi. Jos et halua kakkuun alkoholia, voi alkohoin keittää likööristä pois tai sitten voi käyttää jotain muuta nestettä, kuten kahvia.
24cm vuoka
5 dl kermaa
400 g tuorejuustoa
1,5 dl likööriä tai kahvia
6 liivatelehteä
½-1 dl sokeria
Pohja
200 g keksejä
75 g voita
Mirror glaze ohje kannattaa tuplata 24-26cm kakkua varten.
Pohja
200 g keksejä
75 g voita
Mirror glaze ohje kannattaa tuplata 24-26cm kakkua varten.
Koristelin kakun rubiinisuklaa Kitkatilla ja Matcha green tea Kitkatilla, jotka ystäväni toi Japanista. Ei ollut kovin hyvää... Minulla tulee rubiinisuklaasta aina mieleen kinkku.. Suklaa muuttaa väriään sulatuksen jälkeen. Kaikesta huolimatta kakusta tuli minusta ihan nätti.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3