Pääsin muutama viikko sitten leipomaan taianomaista omenapiirakkaa itse Juhlaprinsessan Lumikin kanssa! Juhlaprinsessan prinsessoja voi kutsua
syntymäpäiväjuhliin ja erilaisiin tapahtumiin vierailulle. Prinsessoilta
voi tilata myös videotervehdyksiä.
Juhlaprinsessa on valmistanut myös
Prinsessakoulu -videokurssin, jolla opetellaan 10 päivän ajan
kuninkaallisia taitoja ja tapoja, sekä pidetään hauskaa
Lumikuningattaren, Jääprinsessan, Aavikkoprinsessan sekä Tähkäpään
opastuksessa. Koodilla "kakkumonsteri" saat nyt -30% alennusta ihanasta prinsessakoulusta! 💜
Tämmöinen Amerian pie -tyylinen omenapiirakka vilahtaa Lumikki piirroselokuvassa. Tällä kertaa lisäsimme ohjeeseen kuitenkin minun salaisen raaka-aineeni, joka tekee tästäkin helposta jälkiruoasta super herkullisen ja juhlavan! Katso leivontavideomme YouTubesta! Videon alussa minutkin kruunataan prinsessaksi.
Jos ohjeesta haluaa nopean, voi piirakkaan käyttää kaupan pakastealtaan valmis murotaikinaa. Minä kuitenkin suosittelen tekemään taikinan itse, sillä ohje on helppo ja kymmenen kertaa herkullisempi kuin valmistaikinat!
Murotaikina:
200 g kylmää voita
6 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tomusokeria
1 iso kananmuna
1 rkl kylmää vettä
Kuutioi voi. Nypi se jauhojen ja sokerin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi.
Vaivaa vain sen verran, että muodostuu taikina. Jos seos on kuivaa, lisää ihan vähän vettä. Jos se on lötköä eikä irtoa kulhon reunoilta, lisää jauhoja.
Kiedo taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30minuutiksi.
Esipaistaminen:
Kauli taikinasta levy ja painele se piirakkavuoan pohjalle. Leikkaa
ylijäämä palat vuoan reunoilta pois. Nosta pohjan päälle palanen
leivinpaperia ja painele se tiiviisti pohjaan kiinni. Nosta päälle
kuivattuja herneitä tai paistokuulia, niin että vuoka täyttyy. Paista
pohjaa 180 asteessa noin 10min. Poista herneet ja leivinpaperi. Pohjaa
voi paistaa vielä muutaman minuutin ilman täytettä, jotta se on varmasti
kypsä. Kauppojen valmistaikinoita ei tarvitse esipaistaa.
Täyte:
3 omenaa
2dl päärynämehua
1dl hyytelösokeria
1 kanelitanko tai 2tl kanelia
Kuori ja pilko omenat. Laita kattilaan päärynämehu, hyytelösokeri ja kaneli. Päärynämehu on tämän ohjeen salainen raaka-aine. Se tekee täytteestä aivan täydellisen. Keitä omenanpaloja mehussa 10min, kunnes ne vähän pehmenevät.
Nosta omenat esipaistetun pohjan päälle. Nestettä ei tarvitse lisätä. Kauli loppu taikina ja nosta se täytteen päälle katoksi. Siisti reunat ja pistele pinnalle haarukalla muutaman ilma-aukko. Paista piirakkaa 180 asteessa noin 30min, kunnes pinta saa väriä.
Anna piirakan jäähtyä aivan huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Piirakan voi tarjoilla esim. vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaadon kanssa.
Tämä ohje on todella ihana! Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Kiitos vielä Miljalle hauskasta päivästä! Muistakaa käydä ihailemassa Juhlaprinsessa nettisivuja:
Kuvia prinsessa-asunnosta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3