Limepavlova on yksi suosikkijälkiruoistani. Tein lime curd tahnaa ja siitä jäi valkuaisia niin paljon yli, että päätin tehdä pitkästä aikaa pavlovaa. Yleensä pavlova on kakkukekoa muistuttava jälkiruoka, mutta tällä kertaa halusin tehdä söpöjä minileivoksia. Näissä leivoksissa on se hyvä puoli, että jos kaikkia ei halua heti käyttää, voi nämä säilöä suljetussa rasiassa huoneenlämmössä muutaman viikon ajan.
Lime curd tahna tehdään samalla tavalla kuin lemon curd. Ohje löytyy täältä.
Pavlovan ohje löytyy täältä. Minipavlovia paistetaan 100-120 asteessa noin 45min.
Pursotin marengin kiekkomaiseksi leivinpaperille tähtityllalla ja tein vielä kiekon reunoille "aidan".
Paistetun marengin keskelle on helppo nostaa nokare tahnaa, hilloa yms.
Päälle tulee vielä kermavaahtoa.
Paistetun marengin keskelle on helppo nostaa nokare tahnaa, hilloa yms.
Päälle tulee vielä kermavaahtoa.
Pavlovasta löytyy myös ohjevideo youtube kanavaltani.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3