Vegaani kahvimarmeladi



Itse tehdyt marmeladimakeiset ovat ihana joululahjaidea. Tässä kehittelemässäni ohjeessa maistuu voimakkaasti makea kahvi ja näistä tuli aivan hurmaavia. Kannattaa ehdottomasti testata sillä ohje on todella helppo.

5 dl vahvaa kahvia
6 dl sokeria
2 rkl agar agar jauhetta

Kahvin voi korvata myös sitruunamehulla tai jollain muulla kirpeällä mehulla. Huomaa kuitenkin, että sitrushedelmät heikentävät agarin tehoa, joten agaria kannattaa tällöin käyttää 2,5 rkl.





Mittaa kattilaan kahvi, agar ja sokeri. Keitä 2min.

Kaada massa silikonivuokaan (20x25cm) tai vuoraa mikä tahansa vuoka kelmulla ja kaada liemi vuokaan. Anna marmeladin kuivaa vähintään kaksi tuntia. Voit tehdä liemestä myös konvehteja konvehtimuotteihin.

Leikkaa marmeladilevy paloiksi ja kierittele ne vielä sokerissa.
Säilytä karkit huoneenlämmössä kosteudelta suojassa.
 
 

 
Minä käärin makeiset sellofaaniin ja annoin lahjaksi. Makeiset voi laittaa esim. kertakäyttö jäätelökuppeihin tai muffinivuokiin, niin ei tarvitse ostaa erikseen erityisiä laatikoita ym. 

Katso vielä ohjevideo youtubesta!
 




Kommentit