Noin 20 kpl
Cookietaikina:
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl pikakahvijauhetta (+ 2-3 rkl vettä)
1 tl vaniljaesanssia
ripaus suolaa
- Sulata voi mikrossa (600W) 20 sekunnin pätkissä.
- Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää kananmuna.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Kauhaise ruokalusikallinen taikinaa, pyörittele se palloksi ja litistä leivinpaperin päälle. Keksit leviävät vähän uunissa, joten 9 keksiä per pelti on sopiva.
- Paista keksejä 180 asteessa 10-11 min.
- Kiertoilmalle riittää 170 C.
Jos pikakahvijauheen sekoittaa jauhojen joukkoon, ei kahvi liukene taikinaan, vaan jää murumaiseksi, mikä näkyy lopputuloksessa. Tämä on mielestäni vain hyvä asia, sillä näistä kekseistä tuli aivan ihania.
Jos taikinasta haluaa sileää, voi kahvijauheen liuottaa kiehuvaan vesitilkkaan. Kahviseos lisätään sulan voin joukkoon ja muutoin keksitaikina valmistetaan samalla tavalla kuin edellä. Tällä tyylillä tulee kauniita ja herkullisia keksejä, mutta mielestäni ensimmäinen tyyli on paremmanmakuinen.
Kuorrute:
180 g mascarpone tuorejuustoa
2-3 rkl sokeria
1 dl kermaa
1-2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sähkövatkaimella sekaisin.
Vaahdota hetki, jotta seoksesta tulee pursotettavaa.
Ensin kokeilin tehdä röyhelömäisen pursotuksen pisaratyllalla, mutta siitä tuli jotenkin suttuinen. Sitten kokeilin lehtityllaa, mutta silläkin tuli outo lopputulos. Viimeisenä testasin pientä kukka/tähtityllaa, mutta ensimmäinen pursotusyritys oli aika köpönen.
Näistä tuli super kauniita ja herkullisia! Keksit eivät sisällä alkoholia, joten ne soveltuvat myös lapsille. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3