Tiramisu-keksit

 


 Näissä hauskoissa tiramisu-kekseissä on kahvicookie ja mascarponekuorrutus. Kuorrutetut keksit ovat kauniita leivosmaisia jälkiruokia, jotka sopivat hienompiinkin juhliin. Pelkät cookiet säilyvät huoneenlämmössä suljetussa rasiassa ja ne ovat super herkullisia myös ilman kuorrutetta.


Noin 20 kpl

Cookietaikina:

100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl pikakahvijauhetta (+ 2-3 rkl vettä)
1 tl vaniljaesanssia
ripaus suolaa


  • Sulata voi mikrossa (600W) 20 sekunnin pätkissä.
  • Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää kananmuna.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi.
  • Kauhaise ruokalusikallinen taikinaa, pyörittele se palloksi ja litistä leivinpaperin päälle. Keksit leviävät vähän uunissa, joten 9 keksiä per pelti on sopiva.
  • Paista keksejä 180 asteessa 10-11 min.
  • Kiertoilmalle riittää 170 C.




Jos pikakahvijauheen sekoittaa jauhojen joukkoon, ei kahvi liukene taikinaan, vaan jää murumaiseksi, mikä näkyy lopputuloksessa. Tämä on mielestäni vain hyvä asia, sillä näistä kekseistä tuli aivan ihania.

Jos taikinasta haluaa sileää, voi kahvijauheen liuottaa kiehuvaan vesitilkkaan. Kahviseos lisätään sulan voin joukkoon ja muutoin keksitaikina valmistetaan samalla tavalla kuin edellä. Tällä tyylillä tulee kauniita ja herkullisia keksejä, mutta mielestäni ensimmäinen tyyli on paremmanmakuinen.

 
Kuorrute:

180 g mascarpone tuorejuustoa
2-3 rkl sokeria
1 dl kermaa
1-2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sähkövatkaimella sekaisin.
Vaahdota hetki, jotta seoksesta tulee pursotettavaa.



Kokeilin koristeluun kolmea eri tyllaa ja neljää eri pursotustyyliä.
Katso tarkemmin videolta.




Ensin kokeilin tehdä röyhelömäisen pursotuksen pisaratyllalla, mutta siitä tuli jotenkin suttuinen. Sitten kokeilin lehtityllaa, mutta silläkin tuli outo lopputulos. Viimeisenä testasin pientä kukka/tähtityllaa, mutta ensimmäinen pursotusyritys oli aika köpönen. 
 
Lopulta päädyin tekemään keksien päälle helpon rosette pursotuksen, josta tuli ehdottomasti paras ja kaunein. Tämän tyylinen pursotus sopii hyvin myös kuppikakkujen päälle!
 
 

 

Lopuksi keksien päälle hunnutetaan varovasti leivontakaakaota.

Näistä tuli super kauniita ja herkullisia! Keksit eivät sisällä alkoholia, joten ne soveltuvat myös lapsille. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti!
 
 
 

Kommentit