Yhteistyössä: Charmia-keittiöt
Ystävänpäivän kunniaksi tein mokkapaloja uudelle twistillä. Pohjataikina paistetaan kahdessa kakkuvuoassa, joista saadaan näppärästi aikaan sydän ilman hukkapaloja! Jos ei omista neliökakkuvuokaa, voi käyttää mitä tahansa uuninkestävää neliövuokaa. Katso tarkemmat ohjeet videolta!
Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3-4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
Kuorrute:
4 dl (225 g) tomusokeria
5 rkl / 50g sulatettua voita
noin 5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
- Sulata rasva ja jätä jäähtymään.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
- Lisää lopuksi sulatettu rasva.
- Perinteisesti mokkapalataikina paistetaan uunipellillä 200 °C noin 15-20 min.
- Sydänkakkua varten tarvitaan 20x20cm neliövuoka ja 20cm ympyrävuoka. Jos et omista juuri tämänkokoisia vuokia, voit käyttää isompia ja leikata palasista toisiaan vastaavat.
- Vuoraa vuokien pohjat leivinpaperilla ja voitele reunat. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 30min. Kakkuja ei kannata paistaa 200 asteessa, ettei pinta repeile.
- Kuorrutetta varten sulata voi.
- Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vanilja.
- Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on helposti levittyvää, mutta ei aivan kastikemaista. Liian jämäkkä kuorrute ei levity ja liian löysä luiruaa piirakan päältä karkuun.
- Leikkaa ympyräkakku kahtia niin, että saat kaksi puoliympyränmuotoista kakkua.
- Aseta nämä neliökakun reunoille, jolloin kakut muodostavat sydämen.
- Mokkapalapohjaa ei tarvitse kostuttaa, mutta toki senkin voi tehdä.
- Kakkujen pintaa voi myös tasoittaa tasalaitaisella veitsellä, jotta kakut ovat varmasti yhtä korkeita.
- Koristele kakku nonparelleilla.
Uusimmalla YouTube videolla esittelen erilaisia lisävarusteita keittiölaatikostoille. Charmia-keittiöiden lisävarusteita saa monessa eri koossa ja nämä auttavat pitämään lattikot järjestyksessä ja helposti siivottavissa. Matalat lisäosat eivät vaadi pohjia, mikä tuo lisätilaa matalaan laatikkoon. Korkeammat lisäosat on helppo nostaa pöydälle ja laittaa takaisin kaappiin, kun tarvittavat tavarat on sieltä otettu.
Laatikoita ei tarvitse tunkea täyteen lisäosia, mutta oleellisinta on, että nämä ovat oikeankokoisia. Charmialla on myös näppäriä kapeita kaappivaihtoehtoja tiiviiseen tilaan.
Minulla on aina ollut ongelma kattilan kansien kanssa, sillä ne vievät paljon tilaa laatikoista. Charmialla on näihinkin omia lisävarusteita, jotka helpottavat elämää suuresti. Myös laatikoiden korkeus kannattaa ottaa huomioon keittiöremonttia tehdessä.
Charmian nurkkakaappeihin saatava lisäosa on super näppärä, sillä sen saa vedettyä kaapista kokonaan ulos. Monissa keittiöissä on kulmakaruselli, joka helpottaa kaapin käyttöä, mutta silti kaappiin joutuu yleensä kurkottamaan kontillaan.
Kiitos ohjeesta 💖 Hyvää Ystävänpäivää 💛🧡💚
VastaaPoistaKiitos samoin! ❤️ Paula
Poista