Pikkelöity punasipuli

 

En yleensä pidä pikkelöidystä/fermentoidusta ruoasta, mutta punasipuli on poikkeus. Tämä on niin ihanaa, että sitä syö melkein kaikkien ruokien kanssa! Parasta tämä on kuitenkin grilliruokien kyljessä. Lasipurkkiin tehtynä tämä on myös kaunis lahjaidea.


1 litran purkki

5-6 punasipulia
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
mausteita (mustapippuri, laakerinlehti, anis, neilikka)


  • Kuori ja pilko punasipulit.
  • Laita punasipuliviipaleet puhtaaseen lasipurkkiin.
  • Laita etikka, sokeri ja vesi kattilaan. 
  • Lämmitä seosta, kunnes vesi kiehuu ja sokeri sulaa. 
  • Mausta seos haluamillasi mausteilla. Minä lisäsin joukkoon pannulla paahdettua mustapippuria rouheena.
  • Kaada kuuma liemi purkkiin ja anna jäähtyä. Sulje purkki.
  • Anna sipulien tekeytyä jääkaapissa yön yli.


Säilytä punasipulit jääkaapissa. Oikein säilytettynä sipulit säilyvät useita kuukausia. Avattuna noin viikon.

Kommentit