En yleensä pidä pikkelöidystä/fermentoidusta ruoasta, mutta punasipuli on poikkeus. Tämä on niin ihanaa, että sitä syö melkein kaikkien ruokien kanssa! Parasta tämä on kuitenkin grilliruokien kyljessä. Lasipurkkiin tehtynä tämä on myös kaunis lahjaidea.
1 litran purkki
5-6 punasipulia
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
mausteita (mustapippuri, laakerinlehti, anis, neilikka)
- Kuori ja pilko punasipulit.
- Laita punasipuliviipaleet puhtaaseen lasipurkkiin.
- Laita etikka, sokeri ja vesi kattilaan.
- Lämmitä seosta, kunnes vesi kiehuu ja sokeri sulaa.
- Mausta seos haluamillasi mausteilla. Minä lisäsin joukkoon pannulla paahdettua mustapippuria rouheena.
- Kaada kuuma liemi purkkiin ja anna jäähtyä. Sulje purkki.
- Anna sipulien tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Säilytä punasipulit jääkaapissa. Oikein säilytettynä sipulit säilyvät useita kuukausia. Avattuna noin viikon.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3