Brownie-ohjeita on netti pullollaan, mutta minulle aito oikea resepti sisältää aitoa suklaata eikä kaakaojauhetta. Lisäksi brownie-taikina ei vaadi leivinjauhetta, vaan se saa jäädä pehmeäksi ja tahmaiseksi sisältä - ei kuitenkaan raa'aksi.
Tällä ohjeella tulee maailman parhaat browniet ja se onkin ollut luottoreseptini jo vuosia. Ohje on niin nopea ja helppo, että nuorin poikamme opetteli aikoinaan leipomaan mm. tämän reseptin avulla.
12kpl
200 g tummaa suklaata (50-70%)
175 g voita
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 pss Marianne crush rouhetta
1 pss Marianne crush rouhetta
- Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
- Lisää sokeri.
- Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
- Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lisää lopuksi Marianne crush ja sekoita hyvin. Joukkoon voi myös ripauttaa pari tippaa piparminttuaromia, mutta mielestäni rouhe riittää.
- Kaada seos 30x20cm vuokaan ja paista 170 asteessa 30-35min.
- Anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
HUOM!
Käytän leivoksiin aina suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 50%. Tällöin sokeria tarvitaan vähemmän. Jos käytät yli 70% suklaata, voi sokeria joutua lisäämään jopa 4 dl.
Maitosuklaa on niin makeaa, että sitä tulee harvoin käytettyä leivonnassa muuhun kuin mousseihin ja kuorrutteisiin. Jos leivoksiin käytetään maitosuklaata, riittää sokeria noin 2 dl.
Valkosuklaata voi käyttää myös, jolloin brownie muuttuu blondie muotoon. Sokeria riittää 2dl ja yleensä lisään joukkoon vielä joko sitruunan tai appelsiinin kuoriraastetta tuomaan vastapainoa makeudelle.
Fazerilta saa nykyisin tilattua maitosuklaalevyjä omalla tekstillä.
Näistä pipariminttuversioista tuli aivan täydellisiä! Piparminttuaromia tasapainottaa myös kivasti suklaan makeutta, jolloin brownien maku paranee entisestään! Todella ihana ohje, joka toimii vuoden ympäri. 💖
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3