Churrot



Moikka kaikille pitkästä aikaa! Korona on pitänyt minut viime viikkoina todella kiireisenä ja leipominen on jäänyt aivan kokonaan. Vapuksi päätin kuitenkin tehdä pitkästä aikaa churroja eli espanjalaisia munkkitankoja. Olin ihan varma, että näiden ohje löytyy jo blogistani, mutta eipä näin ollutkaan. Tässäpä on siis minun toimiva ohjeeni.

noin 20 kpl

3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
 1 dl maitoa
50 g sulaa voita

Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Taikinaa voi maustaa esim. vaniljasokerilla tai sitruunankuoriraasteella.

Paistamiseen tarvitaan 1 litra rypsiöljyä. Öljy lämmitetään 180 asteiseksi. Muista pitää aina kattilankansi lähettyvillä ettei pääse syntymään tulipaloa! 

Taikina pursotetaan kuumaan öljyn pursotinpussin ja tähtityllan avulla.
Katso tarkemmat ohjeet videolta. 


Suklaakastike
 
100 g maitosuklaata
 1 dl kermaa
 
Churrot tarjoillaan perinteisesti suklaakastikkeen kanssa. Tämä syntyy helposti suklaasta ja kermasta. Mikäli ei satu olemaan kermaa, voi hätätapaukessa käyttää pari ruokalusikallista maitoa.
 
Lämmitä suklaa ja kerma mikrossa puolella teholla (n.400W) 30 sekunnin pätkissä tasaiseksi kastikkeeksi. Säilytä kastike jääkaapissa. Sen voi myöhemmin lämmittää uudelleen.
 
Churrot voi dipata myös marja- tai hedelmä pilttiin!



Hauskaa vappua kaikille!


Kommentit