Tämä kakku meni leikkimieliseen kisaan bloggaajien iltaan, joka järjestettiin Lahdessa Kahiwa kahvilassa. Kaikki kahvilan tuotteet ovat käsintehtyjä ja kahvipavut paahdetaan myös itse. Leipurina toimii mm. Kakkuviikari, jonka blogia olen seurannut jo vuosia. Jos ikinä liikut Lahdessa päinkään, niin etsi tämä ihana kahvila käsiisi!
Tässä kakussa on 18cm voikakkupohja. Tein taikinan neljän munan ohjeella ja paiston 175 asteessa reilun tunnin. Täytteenä ensimmäisessä välissä on kahviin dipattuja savoiardikeksejä ja kahvimoussea. Toisessa välissä on suklaamoussea ja vaahdotettua suklaaganachea. Kuorrutteena on kahvikreemi ja suklaa ganache.
Kahvimousse
1 dl vispikermaa
50 g tuorejuustoa
2 liivatelehteä
½ dl vahvaa kahvia
1-2 rkl sokeria
Suklaamousse
1 dl vispikermaa
50 g tuorejuustoa
50 g maitosuklaata
2 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
Vaahdotettava suklaa ganache
1 dl kuohukermaa
75 g suklaata
Lämmitä kerma ja suklaa tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Vaahdota kermavaahdon tapaan ja pursota.
Valuva ganache
1 dl kuohukermaa
100 g suklaata
Kahvikreemi
100 g voita
2 dl tomusokeria
1 rkl vettä
1 tl pikakahvijauhetta
Ihanaa joulunodotusta kaikille!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3