Tämä on niiiiin paljon parempi voikakkupohjaresepti kuin joskus yli vuosi sitten julkaisemani voikakkupohjaresepti. Kannattaa käyttää tätä, sillä tällä saa mehevämmän kakun. Tämä on vaalea versio supersuklaisesta kakkupohjastani.
Käytän voikakkupohjia paljon, sillä ne pitävät muotonsa hyvin. Etenkin muotokakkuihin ja kerroskakkuihin nämä ovat ehdottomia. Tämä pohja on tiivis, mutta mehevä. Suomalaiset suosivat paljon sokerikakkupohjia, mutta itse käytän enemmän voikakkupohjia. Sokerikakkupohja sopii hyvin perinteiseen kermakakkun. Yleensä ihmiset ihastuvat kuitenkin enemmän voikakkupohjiin.
20x30cm vuoka
n.30hlö
n.30hlö
500g voita
500g (5,5dl) sokeria
8munaa
450g (7,5dl) jauhoja
2,5tl leivinjauhetta
24cm vuoka
n.20hlö
n.20hlö
375g voita
375g (4,1dl) sokeria
6munaa
330g (5,5dl) jauhoja
2tl leivinjauhetta
20cm vuoka
n.15hlö
250g voita
250g (2,7dl) sokeria
4 munaa
225g (3,8dl) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
20cm vuoka
n.15hlö
250g voita
250g (2,7dl) sokeria
4 munaa
225g (3,8dl) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
15cm vuoka
n.10hlö
n.10hlö
200g voita
200g (2,2dl) sokeria
3 munaa
180g (3dl) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vuorotellen jauhojen kanssa. Paista 175 asteessa noin tunti.
Omat vuokani ovat noin 7cm korkeita.
Omat vuokani ovat noin 7cm korkeita.
YouTubesta löytyy vielä tarkemmat valmistusohjeet ja vinkit.
Kakkupohjien riittoisuudesta voi lukea tarkemmin täältä. Riittoisuudet riippuvat paljolti myös muista tarjottavista. Tämä pohja on aika tuhti, joten sitä voi kulua hieman vähemmän kuin sokerikakkupohjaa.
mielenkiintoinen ohje.. miten tämä eroaa esim. sokerikakkupohjasta tai sienikakkupohjasta, siis niinkuin koostumukseltaan ja sitten onko maussa paljon eroja? millaisiin kakkuihin sie tällasta suosittelisit? onko tämä sopiva muotokakkuihin vai mihinkä vain? sen takia kyselen koska en oo aiemmin tällaseen törmännyt :)ja aina käytän normi sokerikakkupohjaa. :)
VastaaPoistaTämä on maukkaampi ja mehevämpi kuin sokerikakkupohjat. Mut myös tuhdimpi ja tiiviimpi. Lisäksi tämä ei murene ja litisty niin helposti, joten tätä kannattaa ehdottomasti käyttää muotokakkuihin. Tämä käy tosi hyvin myös peruskakkuihinkin, kunhan vain muistaa kostuttaa. Massalla koristelluista kakuista tulee mielestäni kauniimpia ja tasaisempia tästä pohjasta tehtynä. Ja maku on parempi kuin sokerikakkupohjassa. ;) Mut sokerikakkupohja on ihan lyömätön esim. mansikoiden ja kermavaahdon kanssa. =P
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta! Viikonloppuna testasin ohjetta, ja tästä tuli heti suosikkini. Tein blogiini postauksen, johon laitoin myös linkin tänne reseptin luojan sivulle. http://keittioavecamour.blogspot.fi/2014/06/kastekakku.html
VastaaPoistaKiitos :) kiva kun tykkäsit ohjeesta!
VastaaPoistaMoikka! Tein tällä kakulla hääkakut kesällä ja saivat hurjasti kehuja, suurkiitokset hyvästä voikakkupohjareseptistä!! :) Linkkasin ohjeesi blogiini, toivottavasti on ok. :)
VastaaPoistaMukava kuulla :) tää pohja on kyl hyvä. Käytän itsekin sitä usein ;)
VastaaPoistaNii, ja toki saa linkittää. Kiitos :)
VastaaPoistapaljonko kostutuslientä 3 munan kakkuun ,että kosteus olisi hyvä
VastaaPoista1,5dl itsellä yleensä riittää. Varsinki jos kakun päällystä massalla. Jos tykkää tosi kosteasta kakusta niin voi tarvita 2dl. Mut massan alla kakku vettyy helpommin et kannattaa kuitenki vähä varovainen kostutuksen kans olla.
VastaaPoistaHeippa! Ajattelin tehdä tällä reseptillä pohjan juustokakkuun, mutta kuinkahan paljon tarvitsen mitäkin ainesta jos irtopohjavuoan halkaisija on 24cm ja pohjasta pitäisi sitten tulla sellainen juustokakkuun sopiva... ? En ole koskaan tehnyt tälläistä pohjaa niin pelottaa että siitä tulee joko liian paksu tai ohut... toki liian paksua voi vielä muokatakin. Kiitos kovasti !
VastaaPoistaTuolla pienimmällä ohjeella (3munaa) pitäisi tulla sopiva 24cm juustokakkua varten. Sillä olen itse tehnyt. Pintaa voi tietty vielä sit tasoittaa puukolla niin tulee tasainen levy. Toki voi tehdä isommankin määrän ja leikata kakusta useamman ohuen pohjan ja laittaa ylimääräiset pakkaseen. :)
VastaaPoistaKiitos nopeasta vastauksesta!! :))
PoistaMahtava ohje. Kiitos että olet jakanut tämän kaikkien nähtäville. :)
VastaaPoistaKysyisinkin millä kertoimella ohjetta pitäisi muuttaa että saisi 12cm - 30 cm pohjat oikein tehtyä? :)
30cm vuokaan kannattaa tehdä tuo 8 munan pohja 1,5kertaisena. 12cm riittää tuo pienin ohje.
PoistaSiis vatkataanko munat tähän joukkoon? Vai sekoitetaan nuolijalla jauhojen kanssa vuoronperään?
VastaaPoistaSeosta kannattaa sekoittaa koko ajan yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Mut tässä ei ole niin justiinsa. Munat voi lisätä myös kokonaan ennen jauhoja kunhan sekoittaa taikinaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Seos voi alkaa vähän juoksettumaan mut se ei haittaa. YouTubesta löytyy video kakun tekoon :)
VastaaPoistaTuleeko 24 cm vuokaan todellakin noin paljon munia vaikka esim. sokerikakkupohjaan tulee vain neljä tuon kokoiseen vuokaan?
VastaaPoistaJa toinen kysymys, miten tästä saa tumman kakkupohjan?
Munia tulee enemmän kuin sokerikakkupohjaan, koska munia ei vaahdoteta.
PoistaTumma versio löytyy täältä: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2012/06/supersuklainen-kakkupohja.html.
Kategoriasta "kakkupohjat" löytyy myös muitakin voikakkupohja ohjeita. =)
Paljonko pitäisi kaakaojauhetta laittaa jos haluaa suklaakakkupohjan? :)
VastaaPoistaOsa vehnäjauhoista korvataan kaakaojauheella. Kannattaa katsoa tarkemmat mitat tästä postauksesta:
Poistahttp://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2012/06/supersuklainen-kakkupohja.html.
24cm kakkuun esim. tulee 250g vehnäjauhoja ja 87g kaakaojauhetta. 40g kaakaojauhetta = 1dl. 60g vehnäjauhoja = 1dl.
Ihana tuo jätskikakku! Kuinka monelle hengelle siitä riittää?
VastaaPoistaKiitos :) siitä överijätskikakusta syö ainakin 20hlöä. :)
PoistaKuulostaa hyvältä :)
VastaaPoistaOlikos tuo kostutus ~0.5dl/muna? Teen kakun tuon ison 8munan ohjeen mukaan.. :)
VastaaPoistaSe on hyvä määrä :)
PoistaKiitos, sulta saa kyllä aina huippunopeet vastaukset! :)
PoistaHeippa! Muuttuuko maku pakkasessa jos tekee etukäteen? :)
VastaaPoistaEi muutu. =) Mä usein täytänkin kakun vielä ennen pakastamista niin ei tule koristelun kans niin kiire. Kakku mehustuu pakkasessa entisestään. Kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan koristelua edeltävänä päivänä.
PoistaHei, monelleko henkilölle nuo kakut on mitoitettu?
VastaaPoistaLisäsin tekstiin henkilömäärät. Se onkin tärkeä tieto, kiitos kun kysyit niin huomasin lisätä ne tuonne =)
PoistaKiitos nopeasta vastauksesta! :) Olen tekemässä ystäväni häihin hääkakkua tuolla pohjalla. Rupesi epäillyttämään, osasinko laskea riittävyyden oikein? Lisäsin muuten testikakun pohjaan appelsiininkuorta - oli aika hyvä lisä. :)
PoistaOnpa kiva idea tuo appelsiini, pitääpä itsekin testata :)
PoistaMoikka! Mulla on 22 cm vuoka ja haluaisin tehdä tuon voikakkupohjan, niin teenkö 24cm ohjeella? Ja voiko muuten suklaakreemissä käyttää vanilja-aromin sijasta vaniljasokeria ? :)
VastaaPoistaTee vain varalta 24cm ohjeella. Vaniljasokeri toimii myös hyvin. Pari tl sitä :)
PoistaSelvä juttu! Kiitos kun jaksat aina vastailla! Laitoin vielä youtubeen pari muuta kysymystä kun tuli mieleen :D
VastaaPoistaKannattaako tämä pohja tehdä edeltävänä päivänä vai täyttöpäivänä (koristelu sitten täyttöä seuraavana päivänä ja syönti)
VastaaPoistaMolemmilla tavoilla onnistuu hyvin. Kakku kannattaa kääriä kelmuun hyvin jos sen antaa vetäytyä seuraavaan päivään.
PoistaKannattaako kakku säilyttää kelmussa seuraavaan päivään jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
VastaaPoistaJääkaappi on parempi. Pohja on helpompi leikata
PoistaMoi! Onnistuuko Kakku jos jauhot vaihtaa gluteenittomiin?
VastaaPoistaOnnistuu
PoistaKiitos nopeasta vastauksesta :)
PoistaHei, mietin että jos muokkaan tämän tehtäväksi uunipellille millaisilla määrillä kannattaa tehdä ? Meillä normaalia uunia vähän leveämpi. Kakku ei siis ole uunipellin kokoinen vaan leikkaan pellistä sopivia paloja. Kaksi peltiä riittää, mutta taikinan kokoa siis mietin
VastaaPoistaMä muistaakseni oon tehny ton 6 munan taikinan per pelti. Jos pellissä on vähän reunaa, niin voi tehdä tuon 8 munan taikinankin =)
PoistaKiitos nopeasta vastauksesta!!!
PoistaHei! Miten paljon kakku nousee? Minulla on 2x22cm leveät silikonivuoat, matalat. Ajatuksena tehdä pojan ristiäisiin tällä ohjeella kakku. ��
VastaaPoista
PoistaKyllä se aika hyvin kohoaa. 6munan ohje voi riittää jos vuoat on matalat
Hei! Minkä verran kakku vetäytyy? Jos teen kerroskakun, niin pitääköhän kakkupahvin olla montaa senttiä kakkuvuokaa pienempi? Ettei pahvi näy kerrosten väliltä
VastaaPoistaEi tämä älyttömästi vetäydy. Pahvi voi esim. 1,5-2cm kakkuvuokaa pienempi. Pääasia että tukikepit eivät kosketa kakkua vaan pahvia
PoistaMoikka! Tarkoituksena olisi tehdä kolmikerroksinen hääkakku tällä ohjeella. Minkälaista moussea suosittelet väliin, kuinka siitä saa tarpeeksi paksua ettei se painu kakkupohjan kerroksien välistä ulos?
VastaaPoistaMikä tahansa mousse onnistuu, mutta liivatetta kannattaa laittaa reilusti, jotta mousse on jämäkkää. Esim. ohjeeseen, johon tulee 5dl kermaa, tulee usein 6 liivatetta, mutta laittaisin kerroskakkuun varalta 8kpl. Riippuu tietty vähän täytteestä. Tässä kolmikerroshääkakussani oli esim. vadelmatäyte: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.com/2017/07/haakakku.html
PoistaGluteeniton kakkupohja pitäisi tehdä. Ajattelin että teen tämän gluteenittomilla jauhoilla, mutta sitten löysin myös tämän ohjeen: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.com/2012/04/gluteeniton-voikakkupohja.html
VastaaPoistaKumpaa suosittelet? :)
Kohoaakohan tämä tasaisesti uunissa, vai tuppaako keskusta kohoamaan enemmän kuin reunat?
Molemmat toimii yhtä hyvin =) Mikäli tämän pohjan tekee gluteenittomana, kannattaa käyttää pelkästään gluteenittomia jauhoja (ei perunajauhoja). Olen huomannut että se on paras. Kaikki voikakut tuppaa kohoamaan keskeltä, mutta pinnan voi sit tasoittaa puukolla =)
PoistaHei! Voiko pohjan tehdä levynä? Pitäisi tehdä muumipapan muotoinen kakku. Vai mitä ehdotat? En ole ennen muotokakkua tehnyt. Tarviin vinkkejä myös täytteeseen. Miten saan massan päälle, ettei repeä?
VastaaPoistaTuon ison määrän voi tehdä pellillekin. Blogistani löytyy paljon täyteideoita kategoriasta täytteitä. Ison kakun voi päällystää parissa osassa niin kuorruttaminen on helpompaa. Funcakes massa on paras. Blogista löytyy myös video kakun kuorruttamisesta.
PoistaTestiin tämä. Voiko pursotuksen kera pakastaa? Vispikerma tms pursotuksiin. Juhlapäivänä kun ei ehdi koristella.
VastaaPoistaKreemipursotusten kans ainakin voi pakastaa 😊
PoistaMitä teen väärin kun kakku ei kohoa tasaisesti? Kaikki aineet huoneen lämpöisenä ja kiertoilmauuni käytössä. ��
VastaaPoistaKakun kuuluu kohota keskeltä enemmän. Veitsellä sitten kannattaa tasoittaa.
PoistaMitä tapahtui kun tein tällä ohjeella ja kakku ensin kohoaa nätisti keskeltä vähän enemmän ja kun jäähtyy nii läsähtää keskeltä kuopalle.. Ei ole eka kerta kun näin käy, haluaisin tehdä voikakkupohjan vaan en saa näitä onnistumaan niinkuin sokerikakkupohjan, mistähän tuo läsähtäminen johtuu?
VastaaPoistaVoit kokeilla vähentää leivinjauheen määrää tai lisätä vielä paistoaikaa
PoistaAjattelin testata tätä pohjaa tulevissä ylppäri juhlissa. Olenko ymmärtänyt oikein, että pohjan TÄYTETTYNÄ VOI pakastaa?
VastaaPoistaJa päälle ajattelin laittaa sokerimassa kuorutuksen. Se vasta edellisenä ivänä sulatuksen välkeen, eikö?
Kiitos vinkeistä!
Voi pakastaa täytettynä. Kuorruttaminen kreemillä ja massalla kannattaa tehdä vasta sulatuksen jälkeen.
PoistaMoikka! Vihdoin löysin pohjan, joka kuulostaa tarpeisiini sopivalta. Helpohko aloittelijalle, mutta mehevämpi kuin perus sokerikakkupohja. Kiitos tästä.
VastaaPoistaTäytteeksi laitan marjamoussea, jossa on mansikan lisäksi tuorejuustoa, vispikermaa ja liivatetta ja teen n. 15hlön kakun. Kuinkahan paljon liivatetta kannattaa täytteeseen laittaa, jottei pursua ulos?
2dl kermaa riittää. Ja sitten 4 liivatelehteä 😊
PoistaKiva et tykkäät ohjeesta!
Hei, voinko tehdä tuon suurimman satsin 26cm irtopohja vuokaan?
VastaaPoistaVoi tehdä. Paistoaika on yleensä vähintään 1h 15min. Riippuu tietty uunista
PoistaOnkohan pohjan teossa menny joku pieleen ku paistoin niin tuli tosi rasvanen ja irtopohjavuoan välistä tiputti kauheen määrän rasvaa uunin pohjalle��
VastaaPoistaIrtopohjavuoat päästää usein rasvaa läpi. Kuuluu asiaan. Suosin itse pme vuokia
PoistaMoikka! Olen tehnyt tällä ohjeella useamman kerran onnistuneesti kakkupohjaa 20 cm vuokaan. Nyt toiveissa olisi isompi kakku ja kokeilin tuota 8 munan taikinaa 26 cm irtopohjavuokaan. Paistoin 1,5 tuntia 175 asteisessa kiertoilmauunissa. Reunat paloivat ja tuntui, että kakku jäi kuitenkin keskeltä raa aksi tai oli jotenkin rasvaisemman oloinen kun aiemmin. Heitin nyt pakkaseen jos se siellä vaikka kohenisi 😁 lauantaiksi olisi tarkoitus valmistaa... Vai pitäneeköhän tehdä uusiksi. Onko mitään vinkkejä kun tarvitsisin 25-30 henkilön kakun?
VastaaPoistaIso vuoka on vähä haastava. Kakkua kannattaa paistaa kiertoilmalla alatasolla. Ja päälle voi laittaa leivinpaperin palasen niin pinta ei pala. Usein paistan isoa kakkua varten kaksi matalaa pohjaa niin ne paistuu tasaisemmin. Sit yhdistän ne yhdeksi kakuksi. Jos pohja näyttää huonolta, niin kannattaa tehdä uusi. ❤️
PoistaHei paljon tulee kaakaojauhetta tohon 15cm kokoiseen ohjeeseen :)?
VastaaPoistaSupersuklaisen kakkupohjan ohjeesta löytyy 😊
PoistaHei, suunnittelen n.24cm vuokaan mustikkajuustokakun pohjaksi tätä voikakkupohjaa. 3 munan ohjeella ilmeisesti tulee sopiva, mutta kauan pohjaa täytyy silloin paistaa ja kuinka paljon kannattaa kostuttaa?��
VastaaPoistaHei, Voiko voin korvata margariinillä?
VastaaPoistaVoi
PoistaHeippa! Ajattelin kokeilla tätä kakkupohjaa tuolla isoimmalla 8 munan pohjalla. Tarvitsen n. uunipellin kokoisen kakun, voinko jakaa taikinan kahteen osaan ja paistaa kahdella pellillä? Täytevälejä tulee siis vain yksi, uskon että silti riittäisi ainakin n. 20hlölle?
VastaaPoistaVoi jakaa. Riittää kyllä
PoistaHei,
VastaaPoistaVoiko kakun tosissaan täyttää ennen pakastamista. Esimerkiksi suklaamousse ja mansikkamousse täytteellä?
Mikäli voi pakastaa, kuinka paljon aikaisemmin kakku kannattaa ottaa pois pakkasesta ennen koristelua ja sulatanko kakun silloin jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Kiitos vastauksesta.
Voi :) kakku kannattaa sulattaa jääkaapissa yön ajan :) -kakkumonsteri
PoistaHei!
VastaaPoistaOnnistuukohan tämän kakkupohjan täyttö kerma-rahka täytteellä jos lisää liivatetta? Vai onko pohja niin raskas, että täyte tursuaa väleistä pois?
Onnistuu :) -kakkumonsteri
PoistaMillaisia jauhoja käytät voikakkupohjaan? Erikoisvehnäjauhot? Vai riittääkö ihan puolikarkea?
VastaaPoistaYleensä käytän puolikarkeita mutta molemmista pitäis onnistua. Kakkumonsteri
PoistaOlisin tekemässä tän pohjan 28cm vuokaan. Miten paljon aineita? Kauanko paistan?
VastaaPoistaTekisin varalta tuolla isoimmalla ohjeella. Kakkumonsteri
PoistaMiksiköhän mun voikakkupohja lässähti keskeltä? Ensi näytti todella hyvältä ja sitten tulikin katastrofi :(
VastaaPoistaSe on jäänyt raa'aksi keskeltä :/ kakkumonsteri
PoistaMiksiköhän mun voikakkupohja lässähti keskeltä? Ensin kaikki näytti täydelliseltä :(
VastaaPoistaKakkupohjan reunat tummuivat vähän likaa ja maistuvat hieman palaneelta. Keskeltä kakku oli maukas ja hyvä kypsyys. Paistoin 175 C, ja 50 min. Käytin kiertoilmauunia. Olisko foliosta ollut hyötyä?
VastaaPoistamadaltaisin lämpöä mieluummin 160 asteeseen ensi kerralla. Kakkumonsteri
PoistaHei! Olen aikaisemmin tehnyt tällä voikakkupohjan ohjeella pari pohjaa kakkuvuokaan ja olen tykännyt niistä kovasti. Nyt olisi tarkoitus kokeilla tehdä uunipellillä. Kumpaa suosittelet gluteenittoman pohjan valmistamiseen 60 cm leveän uunin pellillä: 6 munan vai 8 munan pohjaa? Entä paistolämpötila ja aika?
VastaaPoista6 munan taikina varmaan riittää kun taikinan levittää ohueksi kerrokseksi. 175 astetta. Kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei jää taikinaa kiinni. Kannattaa lähteä liikkeelle jostain 15 minuutista ja tsekata kakkua vähän väliä. Kakkumonsteri
PoistaHei, Olen tekemässä pellillä pohjaa, merirosvolaivakakku suunnitteilla. Kuinkahan korkea suunnilleen yhdestä 6 munan pohjasta tulee? Mietin kuinka monta pohjaa pitää tehdä, laiva saa olla enempi korkea kuin matala. Pellin koko on 31x39cm.
PoistaRiippuu miten kakku muotoillaan. Tuolle pellille tehtynä kakun saa varmaan leikattua kahteen osaan. Kakkumonsteri
VastaaPoistaKyllä ihan laivan muotoista ajattelin. Lähinnä tarkoitin kuinka korkea tulee 6 munan pohjasta ennen kuin pohjaa leikataan yhtään, 1,5cm, 2 cm?
PoistaTarkoitin kuinka korkea suunnilleen yksi pohja on ennen leikkauksia jos pelti 31x39cm? 1 cm, 2 cm vai jotain muuta?
VastaaPoistaEn ole kyseiselle pellille muistaakseni tätä kakkua tehnyt, joten en ole ihan varma korkeudesta. 30x40cm pellille kannattaa kuitenkin tehdä 8 munan ohjeella, koska 6 munan taikina menee 24cm vuokaan. Levyn saa todennäköisesti leikattua helposti kahteen osaan. Kolme kerrosta voi olla hankalampi.
PoistaHei. Onnistuuko tehdä margariinillä?
VastaaPoistaOnnistuu leivontamargariinilla :) Paula
PoistaTarkoituksena tehdä kerroskakku. Onko mahdollista korvata voi leivontamargariinillä?
VastaaPoistaVoi korvata 😊 Paula
PoistaHei, jos haluan tehdä tämän voikakkupohjan 20 cm korkeaan vuokaan, niin teenkö taikinan silloin 24 cm ohjeen mukaan? Pitää varmaan uunissa pitää kauemmin? onko riskinä että jää keskeltä raaaksi?
VastaaPoistaTerveisin
Jasmin
Noin korkeaan vuokaan en välttämättä kakkua uskaltaisi tehdä koska se todennäköisesti jää raa'aksi. Kannattaa paistaa kahdessa matalammassa vuoassa.
PoistaPaula