Klassinen tiramisu on yksi parhaista jälkiruoista ikinä, mutta tämä nopeutettu versio on ehkä suomalaiseen makuun vieläkin ihanampaa! Tässä keksikerrokset tehdään perinteiseen tyyliin, mutta väliin tuleekin helppo kerma-tuorejuustoseos. Minä jätän alkoholin tästä aina pois, mutta aikuisten versioon sitäkin voi ripauttaa mukaan.
20x30cm vuoka
2 pkt Savoiardi keksejä (400g)
4 dl kahvia
(2 rkl marsalaa/amarettoa ym)
1 litra vispikermaa
2 prk mascarpone tuorejuustoa (500g)
noin 1 dl tomusokeria
2 tl vaniljajauhetta
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon mascarpone, tomusokeri ja vanilja. Maista seosta ja lisää sokeria tai vaniljaa tarvittaessa.
Kaada jäähtynyt kahvi laakeaan astiaan. Kasta keksit kahviin molemmin puolin. Lado keksit vuoan pohjalle sokeripuoli alaspäin.
Kaada puolet täytteestä päälle ja lado uusi kerros kostutettuja keksejä. Kaada loppu täyte pinnalle ja nosta vuoka jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta tiramisù saa tekeytyä. Koristele pinta kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.
Testaa myös näitä:
tiramisu-juustokakku
nopea tiramisukakku
tiramisutäytekakku
marjainen tiramisu
tiramisu-keksit
Tiesitkö, että tiramisu tarkoittaa italiaksi "piristä minua"?
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3