Tiramisù

 

 

Olen innostunut kokkaamaan italialaisia ruokia kesän jälkeen ja päädyin jakamaan suosikkiohjeitani myös youtuben puolella. Väliin piti tietenkin saada jokin makea italialainen herkku ja mikä olisikaan parempi kuin autenttinen tiramisù! Olen tehnyt tätä monta kertaa ja ohje löytyykin jo blogistani ja youtube kanavaltani pariin otteeseen. Halusin kuitenkin tehdä tästäkin päivitetymmän version. 

Minulta löytyy blogista myös paljon muita tiramisù leivonnaisia, kuten tämä ihana tiramisù-juustokakku. Ohjeesta löytyy myös nopeutettu versio. Lisäksi minulta löytyy hauska marjainen tiramisúresepti, joka ei sisällä kahvia tai suklaata.

Minä jätän tiramisùsta alkoholin pois, koska en pidä sen mausta. Mutta perinteisesti tähän voisi käyttää amarettoa tai marsalaa.


20x30 cm vuoka

400g savoiardi-keksejä (2pkt)
3dl kahvia

4 keltuaista
4 valkuaista
500g mascarponea
1dl sokeria
(2rkl amarettoa/marsalaa ym)Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone. Seosta voi sekoittaa sähkövatkaimella. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne seokseen kolmessa erässä varovasti nostellen esim. lusikalla. Suomalaiset kananmunat eivät sisällä salmonellaa, mutta jos haluaa ottaa varman päälle, voi keltuaiset ja valkuaiset vaahdottaa vesihauteessa. 

Kokoa tiramisu n.20x30cm vuokaan. Kaada kahvi laakeaan astiaan ja kasta keksit kahviin molemmin puolin. Lado keksit vuoan pohjalle sokeripuoli alaspäin. 
 
Kaada puolet täytteestä päälle ja lado uusi kerros kostutettuja keksejä. Kaada loppu täyte pinnalle ja nosta vuoka jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta tiramisù saa tekeytyä. Koristele pinta kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.
 
 

 
Lopuksi vielä kuvia kauniista ruskasta alkusyksyltä.

 
 

Kommentit