Kahdeksas Koko Suomi leipoo jakso on ohi ja mukana ollaan edelleen! đ TĂ€tĂ€ jaksoa oli jĂ€lleen todella kiva kuvata! TeknisessĂ€ tehtĂ€vĂ€ssĂ€ leivottiin super herkullisia pastel de nata leivoksia ja taidonnĂ€ytetehtĂ€vĂ€ssĂ€ taiteiltiin pavlovakranssi. Minun kranssissa oli passionhedelmĂ€curdia, kinuski-vaniljavanukasta, pistaasipĂ€hkinöitĂ€, paahdettua valkosuklaata ja kermavaahtoa.
Pavlovani sai paljon kehuja sekÀ maun ettÀ ulkonÀön puolesta, mistÀ olin todella iloinen. Pavlovamassa on minulle kohtalaisen helppo valmistaa, sillÀ olen tehnyt sitÀ niin useasti. Rakastan pavlovaa ja maustankin sen yleensÀ jollain kirpeÀllÀ, kuten lime tai passionhedelmÀ.
Pavlovavaahto
•
Vaahdota valkuaiset jÀmÀkÀksi
vaahdoksi.
•
LisÀÀ sokeri ruokalusikallinen
kerrallaan ja vaahdota kiiltÀvÀksi vaahdoksi.
•
LisÀÀ viinikivi ja maissitÀrkkelys.
Sekoita tasaiseksi hiljaisella nopeudella.
•
Raasta limeistÀ kuori ja lisÀÀ
seokseen. Sekoita tasaiseksi.
•
PiirrÀ leivinpaperille 24 cm ympyrÀ
kakkuvuokaa apuna kÀyttÀen.
•
Tee sama toiselle leivinpaperille.
•
KÀÀnnÀ leivinpaperit toisin pÀin,
jotta lyijykynÀn jÀlki jÀÀ pöytÀÀ vasten.
•
Pursota massa leivinpaperille 24cm
ympyrÀn sisÀpuolelle pyöreiksi noin 5cm levyisiksi kiekoiksi.
•
Pursota massaa vielÀ kekojen
reunoille aidaksi, niin ettÀ keskelle jÀÀ kolo. Niin kuin linnunpesÀssÀ.
•
Pursota toiselle leivinpaperille
toinen kranssi.
•
Paista kekoja 140 asteisessa uunissa
kiertoilmalla 40-50 min.
•
Anna jÀÀhtyÀ. Varmista ettÀ kranssin
irtoavat leivinpaperista helposti.
PassionhedelmÀtahna
•
Halkaise passionhedelmÀt kahtia ja
kaavi hedelmÀliha blenderiin. Hienonna.
•
Purista sitruunasta mehu.
•
Laita kattilaan passionsose,
sitruunamehu, hillosokeri ja keltuaiset.
•
Kuumenna kunnes seos pulpahtaa.
•
Laske lÀmpö keskilÀmmölle ja
keittele seosta 10min.
•
JÀÀhdytÀ seos kylmÀssÀ
vesihauteessa.
•
LisÀÀ joukkoon pehmeÀ
huoneenlÀmpöinen voi ja vatkaa seos vaahtomaiseksi sÀhkövatkaimella.
Kinuski-vaniljavanukas
•
Sekoita maissitĂ€rkkelys ½
desilitraan maitoa. JÀtÀ sivuun odottamaan.
•
Laita loppu maito, kerma ja
fariinisokeri kattilaan. LÀmmitÀ höyryÀvÀksi, mutta ÀlÀ keitÀ.
•
Vaahdota keltuaiset kulhossa.
•
Kun maito höyryÀÀ, lisÀÀ sitÀ puoli
desiÀ keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.
•
Kaada keltuaisseos kattilaan. LisÀÀ
maissitÀrkkelysseos.
•
Keittele seosta keskilÀmmöllÀ koko
ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
•
Nosta kattila liedeltÀ ja lisÀÀ
lopuksi vanilja. Anna jÀÀhtyÀ.
•
Pilko valkosuklaa karkeaksi muruksi veitsellÀ ja levitÀ
se tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
•
Paahda suklaata 175 asteisessa uunissa noin 8 min, kunnes suklaa on
vaalean ruskeaa. Anna jÀÀhtyÀ.
•
Rouhi valkosuklaa muruksi ja jÀtÀ odottamaan koristelua.
•
Vaahdota kerma. LisÀÀ joukkoon vaniljasokeri, tomusokeri ja cream fix
jauhe.
•
Nosta ensimmÀinen kranssi alustalle.
•
Lusikoi jokaisen keon sisÀÀn passiontahnaa.
•
Pursota kermaa marenkikekojen pÀÀlle
tÀhtityllalla. Ripottele pÀÀlle vielÀ valkosuklaamurua.
•
Nosta toinen kranssi ensimmÀisen pÀÀlle. KÀytÀ
apuna leikkuulautaa.
•
Lusikoi jokaisen keon sisÀÀn passiontahnaa ja
vanukasta. Ripottele nÀiden pÀÀlle loppu valkosuklaamuru.
•
Pursota loppu kermaseos kekojen pÀÀlle.
•
Hienonna pistaasipÀhkinÀt rouheeksi veitsellÀ.
•
Ripottele kermavaahdon pÀÀlle
pistaasipÀhkinÀmurua.
• Leikkaa viinirypĂ€leet kahtia terĂ€vĂ€llĂ€ veitsellĂ€ siksak tyyliin.
•
Koristele keot hedelmillÀ ja rosmariininoksilla.
Pastel de nata on portugalilainen leivos, joka tehdÀÀn voitaikinasta ja vaniljavanukkaasta. En ollut törmÀnnyt tÀhÀn leivonnaiseen aiemmin, mutta jo ensimmÀisellÀ puraisulla jÀin tÀysin koukkuun! NÀmÀ ovat niin herkullisia, ettÀ olen tehnyt nÀitÀ kotona (ajan kanssa) lisÀÀ!
En ollut tehnyt voitaikinaa koskaan aikaisemmin, mutta tÀmÀn jakson jÀlkeen perehdyin aiheeseen hyvin ja tein siitÀ ihan oman tietopaketinkin. Voitaikinan valmistus kahdessa tunnissa on ihan tuuripeliÀ. Varsinkin kun leivotaan 30 asteisessa teltassa. Minun voi suli aivan tÀydellisesti vaikka laitoin sen vÀlillÀ pakkaseen ja jopa pieni taikinapalanen suli pöydÀlle! Onneksi tÀytteen maku pelasti minut ja tulin jopa neljÀnneksi tÀssÀ skabassa.
Keltainen essu toi tÀnÀÀn todella hauskan edun. MinÀ olin ainut, jolla oli kÀytössÀ tÀydellinen resepti pastel de nata leivoksiin. Muilta puuttui paistolÀmpötila- ja aika kokonaan.
Minulla teki alkuun mieli paljastaa nÀmÀ tiedot kaikille, mutta sitten mietin ettÀ se pilaisi kyllÀ koko jakson ihan alkuunsa. NiinipÀ pÀÀdyin antamaan pieniÀ vihjeitÀ nÀistÀ tiedoista, mutta kukaan muu kuin ohjaaja ja tuottaja ei tajunnut nÀitÀ.
Edusta ei loppupeleissĂ€ ollut minulle paljoa apua, sillĂ€ uunini eli taas ihan omaa elĂ€mÀÀnsĂ€ eikĂ€ todellakaan pysynyt asetetussa lĂ€mpötilassa. Taisin alkuun laittaa lĂ€mpöÀ uuniin pikkasen alakanttiin, koska muut kilpailijat kĂ€vivĂ€t tĂ€hyilemĂ€ssĂ€ uuniani enkĂ€ halunnut heti paljastaa puuttuvia tietoja. đ
MeidĂ€n ihana porukka! đ Oli ihanaa ettĂ€ 7.jaksossa ei pudonnut kukaan jotta sain nauttia vielĂ€ kaikkien nĂ€iden ihanien naisten seurasta! Jaksot 6-8 olivat minulle muutenkin ihanimmat, sillĂ€ tĂ€ssĂ€ vaiheessa pahin jĂ€nnitys alkoi lievenemÀÀn ja pystyin nauttimaan sekĂ€ leivonnasta ettĂ€ ihmisistĂ€!
Siksi olinkin todella murheellinen, kun Hanna ja Siiri joutuivat lÀhtemÀÀn kotiin tÀssÀ jaksossa. Tuntui todella hÀmmentÀvÀltÀ kun porukka suppeni niin pieneen.
Seuraavana onkin vuorossa semifinaali minun, Harrietin, Juulian ja Memmun kanssa!
Uskomatonta ettĂ€ ollaan jo tĂ€ssĂ€ vaiheessa kisaa! ĂlĂ€ unohda katsoa seuraavaa jaksoa ensi ma klo20!
HIenosti olet pÀrjÀnnyt kisassa.
VastaaPoistaKiitos ❤️ Kakkumonsteri
Poista