Sadonkorjuukuskus



Sain inspiraation tähän ruokaan chocochilin sadonkorjuusalaatista, mutta päädyin muokkaamaan mausteet kokonaan uuksiksi ja lisäämään joukkoon kuskusia. Tästä tuli todella ihana lisuke esimerkiksi kalalle. Jos haluaa syödä kevyesti, käy kuskus ihan perusruoasta, sillä pavut ovat hyvin proteiinipitoisia. 



Paahdetut jättipavut

2 tlk / á 230 g isoja valkoisia papuja (esim. Pirkka)
2 rkl oliiviöljyä
½ tl kurkumaa
2 tl grillimustetta
suolaa ja mustapippuria


Paahdetut porkkanat

600-700 g porkkanoita
1-2 rkl oliiviöljyä
grillimaustetta
suolaa ja mustapippuria


Sitruunaiset vihreät pavut

250 g vihreitä papuja (pakaste käy)
vettä keittämiseen
suolaa

2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä


Kuskus

4 dl kuskusia
4 dl vettä
½ kasvisliemikuutio





  • Valmista ensin paahdettavat ainekset. Kuumenna uuni 200°C. 
  • Huuhtele ja valuta valkoiset pavut. 
  • Kuivaa ne huolellisesti keittiöpyyhkeellä. Muuten pavuista ei tule rapeita uunissa. 
  • Levitä pavut uunipellille leivinpaperin päälle ja sekoittele joukkoon öljy ja mausteet. 
  • Paahda papuja uunissa noin 30 minuuttia.

  • Kuori porkkanat ja leikkaa ne viipaileiksi. 
  • Levitä porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle ja sekoita joukkoon öljy ja mausteet. 
  • Paahda porkkanoita 225°C uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat saaneet kauniin värin pintaansa. 
  • Käännä porkkanat paistamisen puolivälissä. Paahtoaika riippuu porkkanoiden koosta, joten pidä niitä silmällä.

  • Keitä papuja kiehuvassa vedessä suolan kanssa 3-4 min. 
  • Valuta vesi pois ja sekoita lämpimien papujen joukkoon sitruunamehu sekä öljy. Tarkista suola.

  • Valmista kuskus. Keitä vesi ja sekoita joukkoon kasvisliemikuutio. Voit vaihtoehtoisesti maustaa veden vain suolalla.
  • Mittaa kulhoon kuskus ja kaada päälle vesi. 
  • Nosta päälle kansi tai lautanen ja anna kuskusin turvota kulhossa. 
  • Sekoita kuskusin joukkoon pavut ja porkkanat. 




Paistoin lisukkeen kaveriksi sitruunapippurilla maustettua lohta. Kylkeen tein vielä perus salaatin tomaatista, kurkusta, paprikasta ja salaatinlehdistä. Jos kaipaa salaattiin kastiketta, suosittelen Apetina valkosipuli-persilja fetaa.


Kommentit