Kesä lähestyy pikku hiljaa ja ajatukset alkavat suuntautua jo viileämpiin jälkiruokiin. Kinuskijäätelö on yksi helpoimpia jälkiruokia ikinä, sillä sen valmistukseen tarvitaan vain kaksi raaka-ainesta ja tehokas työaika on vain pari minuuttia. Tällä ohjeella tulee myös todella herkullinen jäätelö, joka varmasti jokaiselle!
noin 1 litra
1 prk (400g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa (dulce de leche)
5 dl vispikermaa
- Vaahdota kerma.
- Lisää joukkoon kinuski ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan ja pakasta vähintään 6h. Seosta ei tarvitse sekoitella pakastuksen lomassa.
Dulce de lecheä voi tehdä tavallisesta kondensoidusta maidosta keittämällä avaamatonta purkkia vedessä 1,5h-2h. Maito muuttuu purkin sisällä kinuskiksi. Maitoa ei saa laittaa mikroon. Dulce de lecheä löytyy kuitenkin nykyisin kaupoista valmiiksi keitettynä, joten harvoin sitä tulee keitettyä itse. Ohjeesta saa vegaanisen käyttämällä kondensoitua kookosmaitoa ja kasvikermaa.
Pieniä vohvelituutteja löytyy Tigerista. Koristelin ne suklaa ganachella.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3