Passionhedelmä ganache


Tässä moussessa yhdistyy valkosuklaan makeus ja passionhedelmän kirpeys. Yhdessä ne muodostavat ihanan pursotettavan ganachen, jota voi käyttää sekä leivosten kuorrutteena että sellaisenaan moussena. Paras lopputulos syntyy aina tuoreista hedelmistä, mutta kaupoista löytyy nykyisin hyviä valmissose vaihtoehtoja, joita voi helposti käyttää mihin tahansa leivontaan.

150 g valkosuklaata
2 dl kermaa (vispi tai kuohu)
n. 1 dl passionhedelmäsosetta tai 5 passionhedelmää
½ pss Dr.Oetker cream fix jauhetta


Jos käytät aitoja passionhedelmiä, halkaise ne ja kaavi hedelmäliha blenderiin. Hienonna seos tasaiseksi ja siivilöi vielä siivilän läpi. Aidoista hedelmistä saa kivasti kirpeyttä valkosuklaata tasapainottamaan, mutta soseen valmistus on hieman työlästä. 

Minä käytin mousseen Bonnen passionhedelmäsosetta, joka sisältää 75% passionhedelmää. Soseessa on lisäksi hieman omenaa, persikkaa ja papaijaa, mutta se on sopivan kirpeää ganachea varten.

Laita valkosuklaa, kerma ja sose kulhoon. Lämmitä seosta mikrossa 360W minuutin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä yön yli jääkaapissa. 

Vaahdota seos seuraavana päivänä ja lisää joukkoon cream fix jauhe moussea jämäköittämään. 



Sitruunakuppikakut
12 kpl

125 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl kermaa tai maitoa
1 sitruunankuoriraaste

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat. Lisää sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Voitele kuppikakkuvuoat rasvalla ja jaa taikina vuokiin. Paista 175 asteessa noin 20min. 

Kuppikakkujen täytteeksi voi laittaa esim. lemon curd tahnaa. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, mutta kostutusta kannattaa aina käyttää kuppikakkujen kanssa! Siinä toimii loistavasti tämä siirappi:


Siirappi:

1 sitruunan mehu
1 dl vettä
1 dl sokeria

Laita ainekset kattilaan ja lämmitä seosta, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen jäähtyä.

Tämä mousse on todella ihanaa ja sopii sekä makean ystäville että raikkaamman jälkiruoan ystäville. Mousse on tavallista suklaakuorrutetta löysempää, mutta pitää hyvin muotonsa cream fix jauheen ansiosta.

Mousse sopii hyvin myös kääretorttuihin, täytekakkuihin ja juustokakkuihin! 
Lisäksi sitä voi tarjota kulhoista moussena.

Sopii täydellisesti kesään!




Kommentit