Tässä moussessa yhdistyy valkosuklaan makeus ja passionhedelmän kirpeys. Yhdessä ne muodostavat ihanan pursotettavan ganachen, jota voi käyttää sekä leivosten kuorrutteena että sellaisenaan moussena. Paras lopputulos syntyy aina tuoreista hedelmistä, mutta kaupoista löytyy nykyisin hyviä valmissose vaihtoehtoja, joita voi helposti käyttää mihin tahansa leivontaan.
150 g valkosuklaata
2 dl kermaa (vispi tai kuohu)
n. 1 dl passionhedelmäsosetta tai 5 passionhedelmää
½ pss Dr.Oetker cream fix jauhetta
Jos käytät aitoja passionhedelmiä, halkaise ne ja kaavi hedelmäliha blenderiin. Hienonna seos tasaiseksi ja siivilöi vielä siivilän läpi. Aidoista hedelmistä saa kivasti kirpeyttä valkosuklaata tasapainottamaan, mutta soseen valmistus on hieman työlästä.
Minä käytin mousseen Bonnen passionhedelmäsosetta, joka sisältää 75% passionhedelmää. Soseessa on lisäksi hieman omenaa, persikkaa ja papaijaa, mutta se on sopivan kirpeää ganachea varten.
Laita valkosuklaa, kerma ja sose kulhoon. Lämmitä seosta mikrossa 360W minuutin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä yön yli jääkaapissa.
Vaahdota seos seuraavana päivänä ja lisää joukkoon cream fix jauhe moussea jämäköittämään.
Sitruunakuppikakut
12 kpl
1 sitruunan mehu
1 dl sokeria
Tämä mousse on todella ihanaa ja sopii sekä makean ystäville että raikkaamman jälkiruoan ystäville. Mousse on tavallista suklaakuorrutetta löysempää, mutta pitää hyvin muotonsa cream fix jauheen ansiosta.
Lisäksi sitä voi tarjota kulhoista moussena.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3