tiistai 6. toukokuuta 2014

Hello Kitty cakeTämä Hello Kitty kakku meni 2 vuotta täyttävän tytön syntymäpäiville. Pohjana on 26cm sokerikakkupohja. Korvat on leikattu 15cm kakusta.  Täytteenä on mansikkarahka. Näin isoon kakkuun kannattaa täyte tehdä ainakin 1,5-kertaisena. Täytekakun täyttämisestä voi lukea tarkemmin täältä.

Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä ja sokerimassalla. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä. Koristeet ovat marsipaania ja sokerimassaa. 


Viiksien kans tuli vähän taisteltua. Viikset on tehty mustasta marsipaanista marsipaanipuristimella, mutta niistä tuli aluksi liian pitkät ja mokomat katkeilivat koko ajan kuten kuvastakin näkyy. Sitten tajusin leikata niitä lyhyemmiksi ja ne alkoivat näyttämään paremmilta. Tämä kakku on muuten nopea ja helppo koristella. 


 Sain testattaavaksi Kieku optima omega + D kananmunia, joiden pitäis olla hyviä leivontaan ja vatkautua paremmin. Itse en kyllä eroa tavallisiin muniin huomannut, mutta näille plussaa siitä, että ovat vapaan kanan munia. 


Löysin myös aikoinaan Laitilan pastöroituja valkuaisia, jotka ovat mahdottoman näppäriä, kun leipoo paljon. Valkuaisten ja keltuaisten erottelussa nyt ei kovin kauaa mene, mutta se voi olla yllättävän stressaavaa, Suomessa ei salmonellaa kanamunissa ole, mutta on tuo pastörointi siltikin ihan hyvä juttu. Itse teen näistä usein tuota marenkikreemiä, jota käytän kakkujen kuorruttamiseen. Ohjeella tulee aika iso määrä ja sillä kuorruttaa ainakin 3-5 kakkua. Mutta teen usein koko satsin ja pakastan osan, koska tarvitsen kreemiä aika usein. Nuo valkuaiset vaahtoutuvat hyvin ja maistuvat myös hyvälle.Tuli aika vähänlaisesti vaihekuvia tästä kakusta (huimat 1kpl), mutta eipä tämä kovin monimutkainen ole. Täytetyn kakkupohjan leikkasin vähän ovaalimmaksi leikkaamalla ylhäältä ja alhaalta pienet palat pois. Sitten vain pienestä 15cm kakusta leikkasin korvat. Kakku kannattaa ensin halkaista kahtia ja tehdä toisesta puolesta toinen korva ja toisesta toinen.

Onnea päivänsankarille! 

4 kommenttia:

 1. Oletko siis laittanut marenkikreemiä tonne massan alle? :)

  VastaaPoista
 2. Joo, kuorrutin kakun ensin marenkikreemillä (samaan tapaan kuin kermavaahdolla tai sokerikreemilläkin) ja sitten massalla. =) Tuo marenkikreemi on ihanan helppo levittää, mutta jähmettyy jääkaapissa kuitenkin hyvin. Ja maku on tietty kevyempi kuin sokerikreemillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Onko se ylimakeaa? Kun sokeri-/voikreemi (se missä vaan vatkataan) on aika makea, tai semmonen "öklö"... :D Viikonloppuna kokeilen täytekakkuun uudenlaista täytettä...en malta odottaa!

   Poista
  2. Marenkikreemi ei ole ihan niin makea kuin sokerikreemi. Voi-sokerikreemi on tosiaan aivan tosi öklö enkä oikein mielellään käytä sitä muuta kuin ehkä sokerimassan alla. x) Kantsii ainakin testata (puolittaa vaikka ohjeen) et tykkääkö tästä versiosta ;) Vaniljalla maustettuna on jopa ihan syötävää, mutta ilman sitä ei oikein maistu millekään...

   Poista

Kiitos kommentistasi <3