maanantai 20. huhtikuuta 2015

Koirakakku - Westie (3D)



Ystäväni tyttö pyysi 7v synttäreilleen koirakakkua, mutta mitään muuta tarkempaa toivetta ei ollut. Päätin tehdä mahallaan löllöttävän koiran, koska se on kohtalaisen nopea ja helppo tehdä. Roduksi valikoitui länsiylämaan terrieri, koska ne ovat vain niin söpöjä. Lisäksi kakkua ei tarvinnut kuorruttaa sokerimassalla, joka jää usein kakkujen päältä syömättä.

Toinen samantapainen koirakakku löytyy täältä. Linkin takaa löytyy myös kokoamisohjeita.

Kokosin kakun kahdesta kulhoon tehdystä kakusta. Toinen kulho oli arviolta 1,5litran kokoinen ja pienempi kämmenen kokoinen. Kakkupohjana käytin tuhtia kääretorttupohjaa. Kakkua varten tein kaksi kääretorttulevyä.

Tuhti kääretorttupohja:

4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
50g voita
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet seokseen varovasti sekoitellen. 
Kääntele lopuksi sula voi varovasti seokseen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Kahta kääretorttupohjaa varten kannattaa ohje luonnollisesti tehdä tuplana ja jakaa taikina kahteen uunipeltiin. Paista 225 asteessa noin 10min.

Vinkki!
Gluteenittoman version saa, kun vehnäjauhojen tilalta käyttää gluteenitonta jauhoseosta. Tai sitten voi käyttää 2dl perunajauhoja, mutta tällöin pohjasta tulee höttöisempi.

 Täytteenä on valkosuklaamoussea ja vadelmamoussea.
Tarkemmin kakun kokoamisesta kulhoon voi lukea täältä.
Pienemmästä kakusta leikataan hieman kakkua ja muotoillaan tästä kuono.


Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla. Kermaa tarvii kakkua varten 5-6dl.
Ensin kakun pinnalle kannattaa levittää tuommoinen ns. crumb coat, joka sitoo kakunmurut paikoilleen ja silottaa pintaa.


Pursottelin kakun päälle lopuksi spagettityllalla karvaa.
Tarkemmin pursotuksista voi lukea täältä.


Korvat, tassut, silmät ja nenä ovat sokerimassaa ja marsipaania.


Vanhin poikamme tunnisti heti koiran: "Sehän on Luka!" (miehen siskon koira)


Tein viikonloppuna myös pari hääkakun maistiaiskakkua. Täytteenä on valkosuklaamousse ja vadelmamousse, mutta toisessa on lisäksi vadelmahilloa. Tuleeko kellään muulla kaksimielisiä ajatuksia tästä asetelmasta..?


Onnea Jenna! 

1 kommenttia:

  1. Söpönen koira :) Minulla jää sokerimassakakut usein tekemättä juuri siksi, että massakerros on lopulta lautasen reunalla. Teen mieluummin kakkuja, joista syöjä voi nauttia joka murusesta ja teen vaikka koristeita sokerimassasta. Ja juu, kyllähän tuosta kakkuparista voi nähdä muutakin kuin kakkuja :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3