lauantai 12. syyskuuta 2015

Kahden aineksen suklaajäätelö!



Jäätelöä on megahelppo tehdä ilman jäätelökonettakin kermasta ja kondensoidusta maidosta.
Ja nyt voi myös suklaajäätelöä tehdä yhtä helposti.


Kaupoista löytyy myös suklaanmakuista kondensoitua maitoa.

Suklaajäätelö

5dl kermaa
1prk suklaanmakuista kondensoitua maitoa

Vaahdota kerma. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kaada pakastuksen kestävään rasiaan, laita kansi päälle nosta pakkaseen vähintään kuudeksi tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoitella välillä. Mikäli jäätelöstä haluaa oikein pehmeää, voi sekaan lisätä 1-2rkl glukoosisiirappia, joka estää jäätelöä kovettumasta kivikovaksi. 

Pätkisjäätelöön lisäsin vielä 1pss minipätkiksiä pieniksi pilkottuina.


 Arkisen, mutta juhlavan jäätelöannoksen saa, kun tarjoilee jäätelön pahvisista muffinssi- tai jäätelökupeista sekä ripottelee päälle nonparelleja. 


Pakko todeta, että maidosta, kermasta ja kananmunista tehty jäätelö on parempaa kuin kondensoidusta maidosta tehty. Mutta on tämäkin todella hyvää! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, mikäli ei omista jäätelökonetta tai haluaa muuten vain nopeuttaa jäätelöntekoa.


Jäätelön sekaan voisi lisätä myös esim. minttu- tai appelsiinisuklaata. Suklaata saa lisätä reilusti, sillä suklaan maku hälvenee pakastuksen myötä.

3 kommenttia:

  1. Tuolla ohjeella tulee tosiaan aivan törkeän hyvää jätskiä!
    Suklaakondensoitua en ookkaan vielä bongannut kauppareissulla.

    VastaaPoista
  2. Löysin tuota Oulun stockmannilta :)

    VastaaPoista
  3. oihhh! pätkisjätskiä!! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3