Meillä tykästyttiin tähän leipään kovasti. Leipä sisältää paljon eri siemeniä ja hieman kauraa ja ruista. En yleensä fanita mitään siemeniä, mutta tässä ne maistuivat hyvälle.
n.20kpl
40g kurpitsansiemeniä
40g auringonkukansiemeniä
30g seesamin siemeniä
30g pellavan siemeniä
30g kauraryynejä
65g ruisjauhoja
1tl suolaa
(½tl leivinjauhetta)
2rkl oliiviöljyä
4-8rkl vettä
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
1.
Sekoita siemenet ja kauraryyni kulhossa. Voit halutessasi pyöräyttää
seoksen vielä tehosekoittimessa jolloin tulee hienojakosempaa seosta.
Tämä ei tietenkään ole pakollista, mutta ehkä lapsiperheissä kätevä, jos
lapset inhoavat ruoassa olevia sattumia.
2.
Lisää ruisjauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää lopuksi öljy ja vesi. Jos
hienonnat siemenet tehosekoittimessa, tarvitaan vettä enemmän kuin tuo
4rkl. Lisäile vettä 1rkl kerrallaan, kunnes seos on valmista
kaulittavaksi, mutta ei liiankaan lötköä.
3. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä levyksi. Mikäli taikina repeilee kovasti, lisää vettä.
Leikkaa
levystä pieniä näkkileivän kokoisia palasia ja nosta uunipellille.
Pizzaleikkuri on tässä kätevä, mutta veitsikin käy.
4. Paista leipiä 12-18min, kunnes ne ovat kuivia. Anna jäähtyä. Leivät rapeutuvat jäähtyessään.
Vinkki!
-Käytä oliiviöljynä maustettua öljyä, kuten esim. basilika tai valkosipuli.
Saat uutta yrttistä makua leipiin.
-Keliaakikot voivat korvata ruisjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella ja käyttää keliaakikoille tarkoitettuja kauraryynejä.
-Leivät ovat sen verran kuivia, että päälle kannattaa levittää ohut kerros jotain levitettä.
Kookosöljy ja maapähkinävoi sopivat näihin kivasti.
Älä
korvaa oliiviöljyä rypsiöljyllä. Rypsiöljypullon kyljessä kyllä lukee,
että kestää paistamista, mutta nykysuositusten mukaan rypsiöljyä ei
kannata kuumentaa ollenkaan, sillä tällöin sen arvokkaat hyvät rasvat
tuhoutuvat.
Lue rasvoista enemmän rasvatietopaketistani.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3