maanantai 27. helmikuuta 2017

Jäätelökakku (video)Tämä kakku on tehty yhdessä 3v leipuriapurin kanssa. Kakussa on kinuski- ja valkosuklaajäätelökerrokset. Vein kakun naapurintytön synttäreille ja tämä syötiin samalta istumalta!  Itsekin vähän yllätyin miten ihanaa tästä tuli, vaikka kinuski ja valkosuklaa oletetustikin on ihan täydellistä.

Kondensoidusta maidosta saa nopeasti tehtyä pehmeää ja herkullista jäätelöä. Käytän sitä todella paljon itse tehtyyn jäätelöön. Minulta löytyy youtubesta Jäädykkeet soittolista, josta löytyy lisää jäätelöohjeita. Osa videoista on aika vanhoja, mutta ihan havainnollistavia kuitenkin.


Kinuskijäätelö

2,5dl kermaa
½prk (n.200g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
1rkl glukoosisiirappia

Valkosuklaajäätelö

2,5dl kermaa
½prk kondensoitua maitoa
1rkl glukoosisiirappia
100g valkosuklaata sulana

Kananmunista tehdyn valkosuklaajäätelön ohje löytyy täältä. Tuo ohje soveltuu myös hyvin jäätelökoneelle. Yllä olevissa ohjeissa on se hyvä puoli, että ne voi pakastaa sellaisenaan eikä massaa tarvitse sekoitella pakastuksen aikana. 

Kakkua varten suosittelen käyttämään 20cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa, sillä minun 24cm vuoka oli liian iso ja lopputuloksesta tuli vähän lättymäinen. Mikäli haluaa isomman määrän jäätelöä, voi ohjeet vapaasti tuplata.

Koristeeksi nakkelimme jäätelötuutteja ja nonparelleja. Vohvelit on koristeltu itse, tarkemmat ohjeet täällä. Valmistuutitkin olisivat ihan näppäriä.


Mikäli ei satu löytämään kondensoitua maitoa kinuskisena, voi sitä tehdä itse keittämällä tavallista kondensoitua maitopurkkia keskilämmöllä ilman etikettejä 2-2,5h. Maito muuttuu purkin sisällä kinuskiksi. 


Kondensoituja maitoja löytyy lähes kaikista marketeista. Suklaaversiosta syntyy nopeasti kahden raaka-aineen suklaajäätelö. Makeuttamaton maitotiiviste on nimeltään evaporated milk ja sitä ei kannata tähän käyttää. Se sopii paremmin esim. piirakoihin.

Meillä taitaa lapset kovasti jo odottaa tuuttiautoa. Vielä vähän pitäisi malttaa odottaa. Vanhin poikamme jo totesi, että eihän enää ole talvi.. Ei nyt ihan kevätkään, mutta sitä odotellessa!
Lisää jäätelöohjeita täällä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3