2 aineksen nutellakakku | 3 aineksen suklaakakku



Ihanaa ystävänpäivää 14.2. kaikille! 💘

Tänä vuonna päätin jakaa helpon ja nopean reseptin ystävänpäivää ajatellen. Ystävänpäivä harvemmin on mikään suuri kokoontumisjuhla, johon tarvitsee 30 hlön kakkua, joten ehkä vähän turha nähdä vaivaa upean 3D surprise inside cake ohjeeseen. Paitsi ehkä jos haluaa vielä työpaikalle jotain..


Näihin kakkuihin ei montaa raaka-ainetta tarvita. Nutellakakku syntyy vain kahdesta raaka-aineesta ja pähkinätön suklaakakku kolmesta. Jälkimmäisestä saa myös laktoosittoman. Molemmat ohjeet ovat gluteenittomia.

Kokeilin ideaa myös vegaanisena kikherneiden säilykeliemestä, mutta eipä ottanut onnistuakseen se.. Tämä vaatii vähän lisää tuotekehittelyä..


Nutellakakku
6-8 palasta

3 kananmunaa
190g nutellaa

Vaahdota kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi noin 10min. Lämmitä nutellaa mikrossa 30sek ja lisää seokseen. Sekoita nuolijalla tasaiseksi varovasti. Vuoraa 15-18cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada seos vuokaan ja paista 180 asteessa 30min.

Tästä kakusta tuli ihanan kuohkea ja mehevä samaan aikaan. Maku oli aika mieto, joten suosittelen ehdottomasti kyytipojaksi jäätelöä tai kermavaahtoa.


Suklaakakku
6-8 palasta

3 kananmunaa
100g suklaata
40g voita
(1rkl - ½dl sokeria)

  • Tämän kakun voi tehdä samalla periaatteella kuin edellisenkin, mutta minä teen yleensä niin että erottelen keltuaiset ja valkuaiset ja vaahdotan ne erikseen. Ensin kannattaa vaahdotta valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sitten vaahdotetaan keltuaiset. Joukkoon kannattaa lisätä hieman sokeria, mutta tämän voi jättää poiskin. 
  • Sulata suklaa ja voi mikrossa 400W 10-30sek pätkissä. Kakkuun voi käyttää mitä tahansa suklaata. Lisää keltuaisvaahdon joukkoon vähän jäähtyneenä ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti nuolijalla pyöritellen tasaiseksi. Kakkua voi maustaa vielä makuaromeilla.
  • Kaada taikina 15-18cm vuokaan. Paista 180 asteessa 30min.

Tämä kakku ei kohonnut ihan niin hyvin mitä edellinen, mutta tässä oli enemmän makua. Käytin suklaana maraboun minttukrokantti maitosuklaata, josta tuli aivan täydellinen maku!



Nämä eivät ehkä maailman kauneimpia kakkuja ole, mutta todella hyvänmakuisia. Ripottelen päälle yleensä vain tomusokeria ja tarjoan kakun kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Kakut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylminä! 


Nämä ovat myös melkoisen kevyitä kakkuja, sillä 1 palanen nutellakakkua sisältää 175 kcal. 1 palanen suklaakakkua 121 kcal. Ilman sokeria 100 kcal, mikä on suklaakakuksi todella vähän. Yleensä perus tuhti suklaakakku sisältää 300-400 kcal. Jos haluaa vähän keventää, mutta sokerihammasta kolottaa, niin nämä toimivat erittäin hyvin ellei lisää puolta litraa jäätelöä kyytipojaksi.


Happy Valentine's day!

Kommentit