Kreemikukkakakku



Suurta luovuutta jälleen otsikon kanssa.. Tämä kakku meni aikuisen naisen syntymäpäiville. Kakku on koristeltu pelkästään kreemillä. Pohja on 20cm voikakkupohja. Täytteenä on mansikkamoussea ja mansikkahilloa. 

Sokerikreemi

250g voita
5dl tomusokeria
2rkl vettä
½tl vaniljajauhetta

Ota voi huoneenlämpöön useampi tunti ennen vaahdotusta. Vaahdota voita hetki ja lisää tomusokeri pienissä erissä. Vaahdota seosta 5-8min, kunnes se muuttuu kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää joukkoon pari rkl nestettä (esim. vettä tai maitoa), jotta kreemi hieman notkistuu. Kreemiä voi värjätä millä tahansa elintarvikevärillä.

Osan tomusokerista korvata mansikka- tai kaakaotomusokerilla (esim puolet ja puolet). Kreemin joukkoon voi myös lisätä murskattuja marjoja, keksejä tai karkkeja. 


Kuorrutin kakun ensin kauttaaltaan kreemillä. Sen jälkeen vedin sahalaitaisella raapalla suoraa kuvioita kakun reunaan poikittain ja nostin kakun vielä jääkaappiin. Tämän jälkeen täytin raot sinisellä kreemillä ja tasoitin reunat. Olisinpa napannut videon tästä. 


Kreemiruusun pursotusohje löytyy täältä
Kreemikukat kannattaa jääkaappiin valmiiksi ja siirtää niitä myöhemmin kakun päälle.
Muutama kukka on tehty venälaisella kukkatyllalla. Lehdet on tehty luonnollisesti lehtityllalla.


Onnea synttärisankarille!

Kommentit