Karpalokinuskikakku



Tämä kakku oli meillä pöydässä jouluna. Aika perinteinen kermakakku. Kakkupohja on tehty sienikakkuohjeella. Sokerikakkupohja ja sienikakkupohja maistuvat lähes samalle, mutta sienikakkupohja on ehkä vähän tiiviimpi.
 
Sienikakkupohja:
4 munaa
2,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl vettä

Kostutus:
noin 2dl maitoa
1-2tl vaniljasokeria

Täyte:
Karpalohilloa
Kondensoitua maitoa
Kermavaahtoa

Päälle:
2dl kuohukermaa
2dl fariini/muscovadosokeria
50g voita

Reunoille kermavaahtoa
Sokerimassakoristeita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada 24cm vuokaan ja paista 200asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35min. 

Keitä kondensoitua maitopurkkia vesikattilassa noin 2,5h miedolla lämmöllä. Purkkia ei avata vaan sitä keitetään suljettuna. Maito kuuttuu purkin sisällä kinuskiksi. Lisää välillä vettä.

Karpalohillo: 5dl karpaloita, 0,5dl vettä, 2dl sokeria.
Laita ainekset kattilaan ja keitä noin 10min.


 Karpalohillopurkki on myös kiva lahjaidea, kun sen koristelee.

Jaa kakku kolmeen osaan. Laita jokaista täytettä molempiin väleihin. Kakun voi tehdä ennakkoon ja pakastaa. Koristelu kannattaa kuitenkin tehdä tarjoilupäivänä.

Kinuskikuorrutus: Sekoita kerma ja sokeri pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15-20min. Kun tipan kinuskia tiputtaa kylmään vesilasiin ja sen voi nostaa sieltä kokonaisena ylös, kinuski on valmista. Lisää voi kuumaan kuorrutukseen. Anna jäähtyä hetki ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Kakun päälle voi ennen kinuskin lisäämistä levittää vähän hilloa ettei kinuski imeydy kakun sisään. Paljon kostutettu kakku imaisee sen herkästi sisäänsä.

Lisää kermavaahtoon vaniljakreemijauhetta, jotta kermavaahdosta tulee jämäkämpää. Noin 1rkl 2,5dl kohden.


Kukkien ohjeet löydät täältä.


Kommentit