torstai 27. tammikuuta 2011

Suklaakeksit



Nämä supersuklaiset keksit ovat lemppareitani! Huomenna vietämme syntymäpäiviäni, joten tein keksit jo valmiiksi. Nämä keksit toimisivat myös loistavasti myös sydänsurujen kekseinä.

125g voita
50g sokeria
75g fariinisokeria (tai 60g muscovadoa)
125g tummaa suklaata (50-60%)
150g vehnäjauhoja
30g kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1tl vaniljasokeria
1 muna (jääkaappikylmä)
150-200g suklaata rouhittuna

Sulata suklaa.
Sekoita voi ja sokerit.
Lisää sula suklaa ja kuivat aineet.
Lisää kananmuna ja rouhitut suklaat.

Hox!
Muscovadosokeri on voimakkaamman makuinen kuin fariinisokeri, joten sitä kannattaa laittaa vähemmän. Yleensä leivonnassa käytetään huoneenlämpöisiä kananmunia, mutta tähän suosittelen jääkaappikylmiä. Jos fariinisokeri kovettuu, laita 1tl vettä sokeripussiin ja sokeri pehmenee parissa päivässä.


Laita nöttösiä pellille, mutta älä litistä niitä. Paista 175asteisessa uunissa noin 15min.
Mikäli haluat sisältä oikein pehmeitä ja tahmaisia keksejä, voi paistoajaksi riittää 7 minuuttiakin.


Nosta keksit uuniritilän päälle jäähtymään, jolloin ne rapsakoituvat pinnalta.
Tästä reseptistä saa parisenkymmentä pientä keksiä. Voit myös tehdä 8 jättikeksiä.


Minttusuklaakekseihin käytin Fazerin Mariannesuklaata.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! Onvatko ne oikeasti noin tumman näköisiä vai muokkaako kamera niitä pikkuisen?

    VastaaPoista
  2. Keksit ovat melko tummia, koska käytin 60% suklaata. Maitosuklaalla tulee vaaleampia keksejä, mutta tällöin ne ovat myös huomattavasti makeampia. Esim. fazerin tummassa suklaassa taitaa olla n. 32% suklaata, joten se on yleensä suomalaisten makuun hyvä. ;)
    Löysin ulkomailta suklaata, josta oli vähennetty jopa 99% sokeria! Se oli kuitenkin yllättävän hyvää. =)

    VastaaPoista
  3. Pientä niuhotusta, mutta ensinnäkin, tumma muscovadosokeri on maultaan voimakkaampaa kuin fariinisokeri. Fariinisokeri on hieman makeampaa, mutta kuitenkin miedompaa.
    Sitten voisin jopa huolestua, jos Fazerin tummassa suklaassa on vain 32% suklaata! Mitä se loppu sitten on? Jos ostan "200 gramman" sulkaalevyn ja siitä vain 64 grammaa on suklaata, tekisin jonkin sortin valituksen!
    Pientä keskittymistä nyt tähän hommaan! On ihanaa, että pidät blogia ja kunnioitan sitä. Enemmän arvostusta saisit vielä korjaamalla asia- ja yhdyssanavirheet.
    Ps. Suklaassa prosenteilla ilmoitetaan mm. kaakaon määrä, ei suklaan. ;)
    kiitos ja tsemiä

    VastaaPoista
  4. Kyllä, muscovadosokeri on voimakkaampaa kuin fariinisokeri. Ja 32%:ssa suklaassa on nimenomaan kaakaota tuo 32%, ei suklaata.
    Asiavirheet pyrin aina korjaamaan. Onneksi suurin osa niistäkin on vain kirjoitusvaiheen huolimattomuusvirheitä. x)
    Kielioppivirheitä tulee varmasti vielä paljon. Tekstit tulee kirjoitettua melko kiireessä nopeasti eikä oikolukuvaiheessakaan virheitä aina itse huomaa. Näitä kaikkia virheitä tosin minulla ei ole aina aikaa korjata. Äidinkielenopettajaa saattaa itkettää, mut pääasia et blogi tuo iloa ihmisille. Lääkärin työssä kielioppi tuhoutuu entisestään, sillä lääkäreiden sanelut ja tekstit ovat kans niin mahtikiireessä tehty, että siitä on kyllä suomenkieli joskus kaukana. x)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3