lauantai 11. kesäkuuta 2011

Voikakkupohja


 

Näitä kakkupohjia amerikkalaiset suosivat. Tämän oikea nimi on Madeira sponge cake. Amerikkalaiset harvoin täyttävät kakkua muulla kuin sokeri-voikreemillä, mikä on minulle ihan liian tuhti. 

Tein tällä reseptillä tulee 20cm ja 15cm kakut. Taikinan voi paistaa myös yhdessä 26cm vuoassa.

470g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl leivinsoodaa
5 kananmunaa
315g pehmeää voita
315g sokeria

Vaahdota voi ja sokeri yleiskoneen k-koukulla tai sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Paista 160 asteessa 1-1,5h.

Tummaa pohjaa varten taikinan joukkoon lisätään ½dl kaakaojauhetta. 

Edit: 2.12.16

Tein aikoinaan alustat kakuille pahvista ja foliosta. Ihan kiva kun tarvii kertakäyttöalustoja, mutta todella rumia.. Kannattaakin ostaa leivontatarvikeliikkeistä nättejä pahvisia kakkualustoja. Tai sitten vahvempaa pahvia, jos haluaa enemmän näyttävyyttä. Myös tämmöisen paksun kakkupahvin voi kuorruttaa massalla.

Tästä pohjasta on helppo tehdä muotokakkuja, mutta tämä on aika kuiva. Pohjat voi aina kostuttaa hyvin, mutta siltikään en ole käyttänyt tätä vuosiin. Liian paljon jauhoja. Suosinkin nykyisin tätä ohjetta!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3