sunnuntai 28. elokuuta 2011

Omenahillo



Ostin uusia omenoita, kun ei enää pihapuuta ole. Nämä olivat erittäin kirpsakoita, joten niistä oli hyvä keittää hillo. Itse tehty omenahillo on paras hillo mitä tiedän! Ärsyttävin vaihe on tuo omenoiden kuoriminen ja kodan poistaminen, mutta sen jälkeen tämä onkin helppoa.

n.2kg omenoita
n.1,5dl vettä
4-5dl hillosokeria
1 kanelitanko

Kuori ja paloittele omenat. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää omenat ja kanelitanko. Keitä n.15min, kunnes omenat alkavat soseutua. Voit lisätä vielä sokeria. Soseuta vielä sauvasekoittimella halutessasi.

 Laitoin hillon pakasterasioihin ja jäähdytin kylmässä vedessä. Hillon kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa ennen syöntiä.

Vinkki! Jos haluaa säilöä hillon lasipurkkeihin, kannattaa purkit ensin kiehauttaa vedessä ja laittaa hillo suoraan kuumiin purkkeihin. Hillon voi antaa ensin vähän aikaa jäähtyä ilman kantta, mutta kun kannen laittaa vielä kohtuu lämpimän purkin päälle, imaisee se itsensä aika tiukkaan kiinni ja hillo säilyy parempana.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3