torstai 29. syyskuuta 2011

Cranberry curd



Itsetehdystä lemon curd tahnasta on lähtenyt liikkeelle kiva idea tehdä curd tahnoja erilaisista marjoista. Näitä on näkynyt useassa blogissa jo. Itse päätin kokeilla karpaloista, koska en sellaista vielä nähnyt. Veikkaisin, että mustikasta tai mansikasta tulisi aivan liian makea minun makuuni. Karpalo ja puolukka sopivat tähän hyvin, koska tahnasta tulee aika makea.

2dl karpaloita soseutettuna
1,5dl hillosokeria
3keltuaista
75g voita

Laita kattilaan karpalosose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes pulpahtaa ja keitä vielä 10min miedommalla lämmöllä. Jäähdytä. Lisää voi ja vatkaa seos vaahtomaiseksi sähkövatkaimella.
Laita seos lasipurkkiin ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

2 kommenttia:

  1. Lisätäänkö voi sulatettuna? :) Mahtava ja maistuva ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kannattaa lisätä huoneenlämpöisenä ja kuutioituna.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3