perjantai 30. syyskuuta 2011

SydänkakkuKaveri pyysi tekemään miehelleen syntymäpäiväkakun. Toiveena oli sydämenmuotoinen kakku 10-15hengelle, mutta ei kuitenkaan liian lälly.  Makutoiveina mm. suklaa, kinuski, vaniljakreemi, kerma tai marsipaani. Kakun piti myös olla täysin laktoositon.

Pohja on 24cm sokerikakkupohja. Täytteenä on suklaamousse. Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski olisi passannut lisänä erittäin hyvin, mutta se ei ole täysin laktoositonta ellei sitä tee itse. Valiolta saa laktoositonta tuorejuustoa ja Brunbergin suklaa on täysin laktoositon. Tuorejuustoa saa myös vegaanisena!
 
 

Itsellä on kyllä sydänkakkuvuokakin, mutta ajattelin, että sillä tulisi liian iso kakku. Ja itsemuotoiltuna kakusta saa juuri oikean muotoisen. Leikkaa kakku ensin 2-3 osaan. Piirrä leivinpaperille haluamasi muotoinen sydän, leikka irti ja kiinnitä hammastikuilla kakun päälle. Leikkaa terävällä sahalaitaisella veitsellä ylimääräiset osat pois.
 
Otin noin 1/3 täytteestä sivuun ja loppuun lisäsin kolme liivatelehteä, jotta täyte pysyy jämäkämpänä eikä kakku mene kasaan. Kakun päälle sivelin moussen, jossa ei ole liivatelehtiä. Jos marsipaania tai sokerimassaa laittaa liivatelehtiä sisältävän moussen päälle, se alkaa vähitelleen sulaa.
 

Päällä on marketeista saatavaa punaista marsipaania toiveiden mukaisesti. Hieman värjäsin väriä syvemmäksi punaisella pastavärillä. Marsipaania kannattaa varata 3 pötköä (750g).
 

Kuviot kakun päälle tein valkoisesta marsipaanista craft gunilla.
 

Sitten maalasin marsipaanin kullan väriseksi kultaisella tomuvärillä ja vedellä. Tomuväriä kannattaa laittaa lautaselle pieni määrä ja muutamia vesitippoja päälle. Hieman kuin vesiväreillä maalaisi.
 

Kakkun olisi vielä haluttu synttärisankarin ikä, mutta en oikein saanut sitä mahtumaan mihinkään. Leikkaan numerot marsipaanista ja annan juhlijoiden päättää laitetaanko niitä päälle vai ei.
 


Hyvää syntymäpäivää Antille! 

2 kommenttia:

  1. Nää sun kakut on sitten tosi upeita ! :)
    Saako tota marsipaania miten monissa eri väreissä ? Entäs miten sen laittaminen käytännössä onnistuu ? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos =)) Marsipaania saa markeiteista monessa eri värissä. Mutta sitä voi myös itse värjätä elintarvikeväreillä. Jos ei halua käyttää marsipaania, voi käyttää myös sokerimassaa. Leivontatarvikeliikkeistä netistä on kätevä tilata eri massoja ja värejä. Kategoriasta "kuorrutukset" löytyy postaus "kakun kuorruttaminen massalla", johon olen pyrkinyt kokoamaan melko kattavasti ohjeita massalla kuorruttamiseen. Helpoiten onnistuu kun kaulii massan silikonialustan päällä tomusokerin avulla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3