Kinuski-suklaa-muroleivonnaiset




Nämä leivokset saivat ihan uskomattoman hyvän vastaanoton, kun vein näitä kavereilleni! Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ei uskoisi kaiken sähellyksen jälkeen, et nämä todella onnistuivat.

12-16kpl

Pohja:
115g voita tai margariinia
175g jauhoja
55g ruokokidesokeria

Täyte :
70g voita
115g ruokokidesokeria
2rkl vaaleaa siirappia
1tlk (n.400g) kondensoitua maitoa

Kuorrute:
200g (maito)suklaata

Pane voi, jauhot ja sokeri monitoimikoneeseen (tai vatkaa sähkövatkaimella) ja sekoita taikinaksi. Vuoraa 20-23cm neliönmuotoinen vuoka leivinpaperilla, niin että reunoillekin jää reilusti paperia. Painele pohja vuokaan ja paista 180 asteessa 20-25min tai kunnes paistos on kullankeltainen.

Tee täyte sillä välin, kun pohja paistuu. Laita voi, sokeri siirappi ja maitotiiviste paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Kiehauta seos, laita levy pois päältä ja hämmennä seosta vielä noin 10min voimakkaasti. Seos palaa helposti pohjaan, mutta pieni palaminen ei oikeastaan haittaa. Näihin voi käyttää jo valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, mutta tämä ohje toimii minulla hyvin näin.

Kun kinuski on tarpeeksi sakeaa, kaadetaan se pohjan päälle ja annetaan hyytyä jääkaapissa. Suklaa sulatetaan, jäähdytetään ja kaadetaan päällimmäiseksi. Pane paistos vielä jääkaappiin jähmettymään. Poista vuoasta ja leikkaa osiin terävällä veitsellä.
 
Itse tempaisin äkkiä tuommoisen valkosuklaakoristelun ja viivatkin menivät ihan miten sattuu.
Huomasin, että nämä leivokset ovat ihan kuin Twix-patukoita. 
 

Kommentit