torstai 12. tammikuuta 2012

Hawaiin kukkaNämä kukat tulevat Hawaii kakkuun. Tässä on muutamia tapoja, joilla kukat voi tehdä. Kukkiin voisi käyttää myös eri värejä.

Tyyli 1
 

Tein kukat karkkimassasta. Se kuivuu tosi nopeaa. Kukkiin voi käyttää kuvassa olevaa viisi terälehtistä muottia. Samalla muotilla voisi tehdä myös ruusuja tai omenankukkia.
 

Sitten kukan terälehtiä litistetään ja pyöristetään marsipaanityökalulla pehmeän alustan päällä. Aivan kuin muitakin kukkia tehdessä.
 

Sitten kukat asetetaan kuivumaan, niin että jokainen terälehti menee hieman toisen päälle, kuten kuvassa näkyy.
 

 Keskusta maalataan keltaiseksi pastavärillä. Väriä otetaan ihan vähän ja sekoitetaan mukaan pari tippaa vettä, jotta väristä tulee sopiva.

Tyyli 2
 

Toinen vaihtoehto on käyttää tuollaisia ruusunterälehti-muotteja. Terälehtiä tulee viisi kappaletta ja ne käsitellään samalla tavalla kuin edellisessä esimerkissä.
 

Terälehdet asetellaan kuivumaan. Apuna voi käyttää elintarvikeliimaa. Itse kuivatan kukat usein kananmunakupissa, koska ei ole vielä tullut hankittua kunnon kuivatusalustaa.
 

 Tässä pienemmällä muotilla tehtyjä kukkia. Laitoin ihan tasaiselle alustalle kuivumaan.

Tyyli 3
 

Jos on kiire, niin voi vain painella viisiterälehtisellä muotilla kukkia, litistää niitä hieman ja laittaa vaikka kananmunakennoon kuvamaan niin että terälehdet nousevat hieman ylös. Ei tarvitse asetella mitenkään. Muistuttavat hieman omenankukkia, mutta eri värisinä sopivat Hawaii teemaan hyvin.
 

Tässä vielä muutama silikonimuotilla tehty simpukka.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3