Vadelma-suklaapavlova



Pavlova on hyvä keksintö! Marenkia, joka on aavistuksen pehmeä sisältä. Vähän kuin vaahtokarkki. Tämä kakku on myös gluteeniton. Yhdistelin parista reseptistä tömmöisen ohjeen.

Pohjat:
3 valkuaista
175g hienoasokeria
1tl maizenaa
2tl kaakaojauhetta
25g rouhittua suklaata

Täyte:
175g tummaa suklaata
4dl kuohukermaa
350g vadelmia

Piirrä leivinpaperille kolme noin 10x25cm suorakulmiota ja laita ne kahdelle pellille. Vaahdota valkuaiset ja lisää puolet sokerista. Vatkaa seos kovaksi ja kiiltäväksi. Hämmennä lusikalla loput sokerista, maizena ja suklaaraaste. Marenki lusikoidaan pursotinpussiin, jossa on noin 1cm halkaisijaltaan oleva tylla. Itse en tämmöistä sattumoisin omista, joten laitoin seoksen pussiin ja leikkasin kulman auki.
 

Paista marenkeja 140asteisessa uunissa 1,5h. Vaihda tänä aikana peltien paikat kerran, mikäli et omista kiertoilmauunia. Laita lämpö päältä ja anna marenkien olla uunissa tovi. Irroita marengit vasta, kun ne ovat täysin jäähtynet.

Sulata suklaa ja sivele sitä kahdelle pohjalle. Laita toinen suklaalla päällystetyistä pohjista tarjoilualustalle ja peitä kermavaahdolla ja vadelmilla. Laita toinen suklaalla päällystetyistä pohjista päälle ja laita puolet kermasta ja vadelmista levyn päälle. Nosta viimeinen pohja päällimmäiseksi ja koristele kermalla ja vadelmilla. Lisää lopuksi sulaa suklaata päälle.
 
Tarjoile heti.
 

Kommentit

  1. Voi nam, näyttää tosi hyvältä! Ihanasti toi suklaa valuu kerrosten välistä ♥ Tuoreet vadelmat käy varmasti tohon täydellisesti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! =) Tuoreet vadelmat olisivat kyllä täydellisiä tähän. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3