tiistai 12. kesäkuuta 2012

Maailman paras suklaajäätelö



Ajattelin ensi tehdä tämän Pullahiiren suklaatoffeejäätelökakun, mutta ihastuin niin tuohon suklaajäätelöön, että päätin jättää tämän tällaiseksi. Tämä on paras suklaajäätelö ohje ikinä!

Jäätelö on tällä kertaa kakun muodossa, mutta pohjan voi jättää ihan hyvin poiskin. Jäätelöä ei tarvitse sekoitella pakastuksen lomassa. Pohja on tehty Domino-kekseistä, mutta piparkakut tai bastogne keksit sopisivat tähän vähän paremmin.

 Pohja
350 g Domino-keksejä
75 g vähäsuolaista voita

Suklaajäätelö
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettynä)
4 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
5 dl vaahtoutuvaa suklaakermaa
2rkl glukoosisiirappia

 Suklaaganache
1 dl kermaa
175 g maitosuklaata

Murskaa keksit ja lisää sula voi. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja laita reunakalvo reunoille. Mikäli et omista reunakalvoa, voi vuoan vuorata myös leivinpaperilla tai kelmulle. Painele keksivoiseos pohjalle.
 
Käytin kermana suklaakermaa, mutta tavallinen kermakin käy. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon kondensoitumaito, kaakaojauhe ja glukoosisiirappi. Glukoosisiirappi ei ole pakollinen, mutta suositeltava, sillä se estää jäätelöä kovettumasta liikaa pakkasessa. Kaada seos vuokaan.
 
Valmista ganache kattilassa ja lisää jäätelön päälle. Vedä haarukalla marmorimaista kuviota pinnalle. 
Anna jähmettyä pakasteessa seuraavaan päivään. 


Tarjoile ja nauti! Jäätelöstä on myös helppo pyöritellä palloja!
Katso myös nopea kahden raaka-aineen suklaajäätelö!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3