Tämä ihana kakkupohja on suosikkini. Tämä on helppo ja nopea valmistaa, mutta on kuitenkin mehevä ja herkullinen.
Tällä reseptillä saa tiiviin suklaakakun. Kakku pitää hyvin muotonsa, mutta ei ole liian kuivakakkumainen. Täytteeksi passaa ihan mikä vain. Tästä kakusta on myös helppo muotoilla muotokakkuja ja kerroskakkuja. Katso vinkkejä videolta.
500g voita
500g (5,5dl) sokeria
8munaa
335g (5,6dl) jauhoja
116g (2dl) kaakaojauhetta
2,5tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Siivilöi kuivat aineet sekaan.
Paista 175 asteessa noin 1-1,5h. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
20cm vuoka
n.15hlö
250g voita
250g (2,7dl) sokeria
4 munaa
160g (2,6dl) vehnäjauhoja
60g (1dl) kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
24-26cm vuoka
20-25hlö
20-25hlö
375g voita
375g (4,1dl) sokeria
6munaa
250g (4,1dl) jauhoja
87g (1,7dl) kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
20cm vuoka
n.15hlö
250g voita
250g (2,7dl) sokeria
4 munaa
160g (2,6dl) vehnäjauhoja
60g (1dl) kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
15cm vuoka
n.10hlö
n.10hlö
200g voita
200g (2,2dl) sokeria
3 munaa
130g (2,1d) vehnäjauhoja
50g (0,9dl) kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Vaalean pohjaan saa, kun vaihtaa kaakaojauheen vehnäjauhoihin, perunajauhoihin tai gluteenittomaan jauhoseokseen. Kakkupohjien riittoisuudesta voi tarkemmin lukea täältä.
Hei!
VastaaPoistaOsaatko sanoa, miten pystyn mittaamaan oikeat määrät jauhoja ja kaakaojauhetta ja sokeria, kun en omista keittiövaakaa?
Pitäisi tehdä kakku tästä pohjasta mutta mittasuhteet hukassa :)
Kiitos!
1dl jauhoja = n.65g
VastaaPoista1dl sokeria = n.85g
Sopiskohan tää kakuksi kun ajattelin tehdä täytteeksi vispikerma-sitruunarahka seoksen? :)
VastaaPoistaPassaa varmasti. Olen itsekin tainnut joskus tehdä tähän sitruunatäytteen. Makea suklaa ja raikas sitruuna on kiva yhdistelmä. =) Appelsiinirahkakin voisi olla kiva ;)
PoistaTuli muuten tosi hyvää! :)
PoistaHuippua! =)
PoistaVoi että, varmasti hyvä pohja! Mitenköhän tästä saisi tehtyä vehnättömän pohjan, kun ne yleensä epäonnistuvt tai ovat koostumukseltaan todella "heppoisia"..
VastaaPoistaVehnäjauhot voi tietty korvata esim gluteenittomalla jauhoseoksella, mut oman kokemukseni mukaan gluteenittomasta tulee yleensä vielä höttöisempi. Osan vehnäjauhoista voi myös korvata perunajauhoilla. Jos tekee kakun pelkästään perunajauhoista niin silloin saa kyl superhöttöisen pohjan.. ;)
VastaaPoistaHei! Jos teen tällä ohjeella peltikakkupohjia 2kpl, niin onko tuo 20x30senttisen vuoan ohje ok, eli riittääkö hyvin kahteen pellilliseen/onko liikaa/liian vähän? :) Juhlat lauantaina ja sinne oisi ajatuksena tehdä :D Kiitos!
VastaaPoistaTekisin varalta 1,5-kertaisen annoksen taikinaa :)
PoistaOK, kiitos nopeasta vastauksestasi! :) Entä tuo täyte, osaisitko siihen sanoa kannattaisiko tehdä myös 1,5 kertaisena vai jopa 2-kert...? Tämä siis joka oli naked cake -postauksen yhteydessä:
Poista6dl kermaa
250g mascarponea
1tl vaniljajauhetta (tai 2tl vaniljasokeria)
2rkl vaniljakreemijauhetta (jämäköittää vaahtoa)
Tuleeko sinulle siis kaksi pellin kokoista kakkua? Vai yksi kahdesta pohjasta? Jos teet kaksi isoa kakkua, tuplaa myös kakkupohja. Yhteen isoon kakkuun kannattaa tuplata täyte jos tulee kahteen väliin.
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoistaKahteen väliin tulee, eli yksi kakku kahdesta pellillisestä pohjaa (kolmikerroksinen kakku) :)
Jos on 1,5l kakkuvuoka minkälaiset ainemäärät ois hyvät.jos tekee ton kakkupohjan mut vaa sydänkakkuvuokaan.
VastaaPoistaPitäisiköhän lämpötila olla alhaisempi jos käyttää kiertoilmaa? 20cm vuokaan tein ohjeen mukaan ja pohja kohosi ja halkeili keskeltä...
VastaaPoistaRiippuu vähän uunista. Itse en laske lämpötilaa. Kakku on niin tiivis ja mehevä, että se tuppaa kohoamaan ja halkeilemaan keskeltä. Mutta puukolla vain tasoittaa sitten pinnan ennen täyttöä.
PoistaTein viikonloppuna tämän ohjeen mukaisesti, mutta siitä tuli tiiliskivimäinen eli todella kovan ja kuivan oloinen. Mietin olisikohan pitänyt voita vatkata vielä enemmän (en saanut läheskään yhtä vaalean ja löysän näköistä lopputulosta) kuin videossasi. Tai sitten ehkä uunin lämpötila oli liian korkea omassa uunissa? Kuinka paljon pohjia yleensä joutuu kostuttaa?
VastaaPoistaJos kakku on kuiva, on se ollut varmaan liian kauan uunissa.. Toki voi-sokerivaahdon saa vatkata aika kuohkeaksi. Tähän menee noin 8min. Käsivatkaimella vähän kauemmin. Uunin lämpötilaa voi aina laskea ja pidentää paistoaikaa hieman. Kannattaa seurata kakun kypsymistä tikun avulla. =) Kakkupohjien kostutus on vähän makuasia. Jotku haluavat että kakku suunnilleen ui lautasella. Minä käytän 24cm kakun kostuttamiseen ehkäpä noin 3dl kostutuslientä. Tämän kakun tosin kuuluukin olla tietyllä tapaa tiivis, jotta se pitää muotonsa. Jos haluaa oikein suklaisen ja mehevän kakun, kannattaa testata tätä ohjetta: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2011/09/dark-chocolate-mud-cake.html. Vähän kevyempi, mutta mehevä suklaakakkupohja syntyy tällä ohjeella: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2011/11/helppo-suklaakakkupohja.html
PoistaKiitos vastauksesta! Kostuketta olen kyllä laittanut aivan liian vähän, joten sitä saan ainakin lisätä reilusti. Taidanpa myös alentaa uunin lämpötilaa hieman, koska puolen tunnin jälkeen kakku alkoi päältä jo halkeilemaan mutta sisältä oli ihan löysä vielä joten pidin sitä uunissa vielä melkein 30 min lisää. (Kyseessä oli 16 cm:n pohja). Eikun harjoittelemaan. ;)
VastaaPoistaKiva jos oli apua :) tätä kakkua saa paistaa yleensä ainakin sen tunnin. Jos kakun pinta on kova, kannattaa se tasoitella veitsellä ja leikata kova kohta pois. Kakun päälle voi myös laittaa palasen leivinpaperia paiston ajaksi jottei pinta tummu. Mulla meni aikoinaan joka kolmas kakkupohja pieleen ku aloittelin mut nopeaa sitä oppii! ;)
PoistaIhan huippuresepti! Itse tein tuon isoimman ohjeen 1,5-kertaisena. Vieraita olli 40 ja sopivasti jäi seuraavalle päivälle pieni pala jäljelle, vaikka moni santsasikin. Tätä suklaakakkureseptiä tulen käyttämään jatkossakin!
VastaaPoistaIhana kuulla! Tämä on minunkin suosikkiohjeeni ❤ 😘
PoistaHei! Minusta on tullut pikkuhiljaa suuri fanisi mitä näihin ohjeisiin ja erityisesti videoihin tulee. Niistä olen oppinut tosi paljon muotokakuista, niiden täyttämisestä ja päällystämisestä ja taisinpa tämän supersuklaisen kakkupohjankin tehdä eka kerralla sinun video vieressä pyörimässä. Ja se onnistui upeasti! Tää on niiin hyvän makuinen ja ainakin minulla siitä tuli suurin piirtein täydellinen. Aiemmin minun kakkupohjat (pyöreät) jäi aina keskeltä raa'aksi tms. Joten paljon kiitoksia blogista ja erityisesti videoista. Itseä kiinnostaa erityisesti erilaiset muotokakut ja kerroskakut. Ja kuppikakut. Sinulta olen tosiaan saanut monta tosi käytännöllistä vinkkiä.
VastaaPoistaAinoa asia joka on jäänyt jotenkin hämäräksi on kerroskakkujen tukitikkujen käyttö. Onko niiden tarkoitus pitää kakku pystyssä vai tukea alimpia kerroksia ylempien kerrosten painolta? Kun osa ohjeista neuvoo vain laittamaan seuraavan pohjan 2. ja 3. kerroksen 1. päälle ja tikkuja vaan aina väliin, käsittääkseni siihen väliin ei tule mitään pahvipohjaa... Tai sitten olen ymmärtänyt väärin. Haaveena olisi kokeilla vino- ja tyynykakkua joskus...
t. Anne
Ihana kuulla. Kiitos ❤
PoistaTukikeppien idea on estää ylimpiä kerroksia painamasta alempaa kasaan. Ilman välipohjia tikut menevät ylemmästä kakusta vain läpi. Kakun sisälle voi naputella myös ison tukikepin kaikkien kerrosten läpi, jos kakku tarvitsee tukea. 😊
Jos haluat, laita kuvia mailiini luomuksistasi 😉
Hei, minulla on 22,5 cm pohja, mitkä ovat siihen sopivat määrät? Käytän myös ohjeitasi suklaa- ja vadelmamoussen tekoon, mites niiden määrät? Kiitos:) YouTubesta bongasin nämä.
VastaaPoistaVoiko sokeri määrää vähentää? Ettei ole kovin Makia.
VastaaPoistasokerin määrä voi tuntua isolta mutta pohja ei maistu liian makealta. Voi sitä vähän vähentää kuitenkin.
PoistaTarvitseeko tätä kakkupohjaa välttämättä kostuttaa täytekakkua varten vai säilyykö itsessään näin kosteana? Tein äsken pohjan jonka leikkasin ja vaikuttaa super mehukkaalta mutta kostutanko silti?
VastaaPoistaKannattaa vähän kostuttaa ;) Paula
Poista