Pinaatti-fetapiirakka



Tein pari näitä piirakoita poikamme 3v synttäreille. Suolaista tarjottavaa kannattaa tehdä aina reilusti, koska sitä menee sina paljon ja jämäpalat tulee kuitenkin syötyä itse. Tämä on yksi suosikkipiirakoistani.

Pohja:
150g voita/margariinia
3dl vehnäjauhoja
2rkl vettä

Täyte:
300g pakaste pinaattia
200g fetakuutioita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
 1tl hunajaa
3munaa
2dl ruokakermaa
ripaus maustepippuria
suolaa
basilikaa

Sulata voi, lisää venhäjauhot ja vesi. Kauli taikina piirakkavuokaan ja nosta päälle pala leivinpaperia ja kuivattuja herneitä/paistokuulia. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10min. Poista herneet/kuulat ja paista vielä toiset 10min. Kiireinen kokki saa käyttää valmispiirakkataikinaa.
 
Hienonna pinaatti ja sipulit. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista piirakkaa noin 45min 200asteessa.

Vinkki!
Korvaa puolet vehnäjauhoista ruis- tai kaurajauhoilla!

Kommentit